Medicul austriac care l-a operat pe Băsescu vine la Cluj

Medicul austriac care l-a operat pe Băsescu vine la Cluj
Medicul austriac Engelbert Knosp, şeful dpeartamentului de neurochirurgie al universităţii din Viena, acelaşi medic care l-a tratat pe Traian Băsescu în urmă cu patru ani, participă în aceste zile la Congresul Regional de Neurochirurgie din regiunea carpato-danubiană, care are loc la Grand Hotel Napoca din Cluj.

„Cred că presiunea pe care o ai în această situaţie este enormă. Am avut şi un prieten apropiat pe care l-am operat. Cred că aceste două operaţii – operaţia preşedintelui Traian Băsescu şi operaţia prietenului meu – au fost cele mai solicitante operaţii pe care le-am făcut. Din fericire cei doi au fost pacienţii ideali”, a declarat Knosp.

 

Neurochirgul Ştefan Florian, de la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, crede că spitalele şi neurochirurgii din România sunt pregătiţi să opereze oricând cu succes diverse personalităţi. „Nu pot obliga pe nimeni să-l tratez eu. Preşedintele, politicienii, sunt oameni care într-o situaţie sau alta se orientează într-o direcţie sau alta. NU am nicio reţinere în a rezolva orice fel de patologie şi niciun resentiment. Pentru mine a fost conjunctural faptul că preşedintele Traian Băsescu a ales să se trateze în Viena şi pentru că e o responsabilitate enormă nu m-aş fi dat la o parte de la o astfel de operaţie. Cred că oficialităţile noastre fug pentru tratament în altă parte pentru că ştiu ce au făcut pentru sănătatea din România. Acţionează cinstit şi corect, şi sincer, faţă de ei. Sunt gata oricând şi sunt pregătit să operez preşeidntele oricărei ţări, preşedintele Austriei sau chiar pe Obama”, spune Florian.

Congresul este organizat de Societatea de Neurochirurgie, UMF „Iuliu Haţieganu” şi Societatea de Studiu al Neuprotecţiei şi Neuroplasticităţii din România.

Comenteaza