Medicul clujean care i-a trimis un sms jignitor unui pacient va fi sancţionat disciplinar VIDEO

Medicul clujean care i-a trimis un sms jignitor unui pacient va fi sancţionat disciplinar VIDEO
Medicul de familie Ionel Mircu, cel care în urmă cu o lună i-a trimis unui pacient bolnav de cancer un mesaj jignitor va fi sancţionat de Colegiul Medicilor pentru comportamentul său. Casa de Sănătate a făcut şi ea un control la cabinetul medicului, însă reprezentanţii instituţiei susţin că nu au găsit nereguli.

Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor a propus în şedinţa organizaţiei profesionale ca medicul de familie Ionel Mircu să fie sancţionat de către Comisia de Disciplină. Potrivit site-ului Ziar de Cluj, medicul de familie i-ar fi trimis în urmă cu o lună unui pacient bolnav de cancer un sms în care i-ar fi scris "Ai atât de puţin timp să te bucuri de viaţă. Hai, pa, nesimţitule!"

VA FI SANCŢIONAT DE COLEGIUL MEDICILOR

"Dosarul de deontologie se înaintează la Comisia de Disciplină cu propunere de sancţionare disciplinară; faptul că a fost transmis de pe un telefon aparţinând unui cabinet medical autorizat de către Colegiul Medicilor Cluj, al cărui reprezentant legal este un medic, este incalificabil şi a adus prejudicii onoarei şi prestigiului profesiei de medic, aşa cum e mentionat în art. 442 din Legea nr. 95/ 2006 - Titlul XII", se arată într-un proces verbal de şedinţă al Colegiului Medicilor.

Casa de Asigurari de Sănătate a efectuat şi ea un control la cabinetul medicului de familie. Medicul Ionel Mircu nu a dorit să discute cu presa despre incident şi despre propunerea de sancţionare a sa.

"O să transmit domnului doctor, dacă dânsul va dori să vă contacteze. Credeţi că sunt speranţe să mă contacteze având în vedere că nu a dorit să discute cu presa nici înainte? (Râs) Probabil că în momentul în care se va putea o să contacteze pe toată lumea", a declarat prin telefon secretara medicului Ionel Mircu.

Colegiul Medicilor urmează să decidă ce sancţiune disciplinară va da în cazul medicului de familie.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza