Medicul din Cluj, acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor de 12 ani, rămâne în arest preventiv

Medicul din Cluj, acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor de 12 ani, rămâne în arest preventiv

A fost respinsă contestația medicului rezident din Cluj acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor. Horațiu Potîrniche rămâne în arest preventiv. 

Horațiu Potîrniche, medicul rezident care profesa în Cluj-Napoca, nu a reușit să scape de arestul preventiv, după ce a contestat decizia Judecătoriei Luduș, prin care a primit 30 de zile de arest preventiv, începând cu data de 11 iunie 2022.

”În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod Procedură Penală respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul inculpat PH, , cetăţenie română, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 375 alin. 1 C.pen. şi unei infracţiuni de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c (persoană vătămată LM de 12 ani) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, împotriva Încheierii Penale nr. 71/C/2022, din data de 11.06.2022, a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Luduș, în Dosar nr. 1768/251/2022, al acestei instanțe. Menține încheierea contestată. În temeiul art. 275 alin. 2, cod Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză, în cuantum de 100 lei, rămân în sarcina contestatorilor. Definitivă.”, este decizia Tribunalului Mureș.

Potrivit ObservatorNews.ro, medicul rezident oferea minorilor de 12-14 ani sume cuprinse între 15-60 lei, pentru diverse favoruri sexuale. Copiii erau racolați dintr-o comunitate mai săracă, iar favoririle sexuale se ”consumau” în mașină, într-o parcare a unui supermarket.

Faptele agresorului au ieșit la iveală după ce părinții copiilor au intrat la bănuieli, în momentul în care au descoperit că odraslele lor aveau bani ca să-și cumpere tot felul de lucruri.

Unul dintre părinţi ar fi reuşit chiar să facă o fotografie maşinii şi a dat poza poliţiei. Pe baza numărului de înmatriculare, poliţiştii au reuşit să afle că este vorba despre un bărbat de 25 de ani din Turda, absolvent de medicină. 

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Iernut, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, efectuează cercetări, față de un tânăr, de 25 de ani, din Turda, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală.”, a precizat IPJ Mureș, a transmis turdanews.ro

Citeşte şi: Medic din Cluj-Napoca, arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unui minor de 12 ani

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza