Membrii USL protestează cu fluiere şi pancarte împotriva plecării Nokia de la Cluj UPDATE

Membrii USL protestează cu fluiere şi pancarte împotriva plecării Nokia de la Cluj UPDATE
Aproximativ 30 de membri ai USL protestează în aceste momente în faţa Instituţiei Prefectului împotriva relocării fabricii Nokia de la Jucu.

"Noi în România nu ştim să ne protejăm angajaţii. Guvernul nu face nimic în acest sens. Din păcate avem exemplul Nokia, care a lăsat un număr impresionant de şomeri, şi s-ar putea să avem şi alţi investitori care vor părăsi România", a spus Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

"Protestăm pentru că în România nu se iau măsuri pentru sprijinirea investitorilor, nici pentru sprijinirea IMM-urilor. Nu există un plan economic la nivelul Guvernului. Protestăm şi pentru a condamna compania Nokia, pentru că pleacă şi pentru că oferă salarii compensatorii puţine. Ar trebui să dea salarii compensatorii mai mari; când a plecat de la Bochum, a oferit salarii compensatorii de zeci de mii de euro. Noi vrem ca oamenii din Cluj care au lucrat la Nokia să fie protejaţi", a spus şi Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Protestatarii nu au putut comentacifra de 15.000 de șomeri, care apare pe pancarte. ”Sunt cei 2.000 de șomeri de la Nokia, iar restul sunt pe orizontală”, a spus unul dintre manifestanți.

UPDATE 13.14 Numărul protestatarilor a ajuns la 50 de persoane

UPDATE 13.55 Manifestația s-a încheiat. Mitingul a fost autorizat doar până la ora 14.00.

Comenteaza