Mergeți în Italia de Sărbători? Atenție, s-au schimbat condițiile de intrare în țară!

Mergeți în Italia de Sărbători? Atenție, s-au schimbat condițiile de intrare în țară!

Autorităţile italiene au revizuit condiţiile de intrare în Italia, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile italiene au revizuit condiţiile de intrare în Italia.

a. formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), în format digital sau tipărit; 

b. certificatul verde COVID-19, care să ateste efectuarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 14 zile anterior intrării în Republica Italiană, sau trecerea prin boală, într-un interval de maximum 6 luni anterior intrării, sau o altă certificare echivalentă; 

c. dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Republica Italiană, sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 24 de ore înaintea intrării. 

Persoanele care nu prezintă certificatul verde COVID-19 care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile de la intrarea pe teritoriul italian, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), şi să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare. 

Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte la intrarea în Italia dovada efectuării unui test molecular sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt supuşi măsurii izolării, cu excepţia celor care sunt însoţiţi de părintele sau părinţii care se află în posesia unui certificat ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Mai multe informații, pe site-ul MAE.

loading...
Comenteaza