Mergi la picnic şi laşi gunoaie după tine, rişti amenzi VIDEO

Mergi la picnic şi laşi gunoaie după tine, rişti amenzi VIDEO
În buna tradiţie românească, mulţi dintre clujeni vor ieşi în zilele următoare la grătare în spaţiile cu verdeaţă ale oraşului. Chiar dacă momentan sunt calme, Pădurea Hoia şi zona Sfântul Ion vor fi luate cu asalt de amatorii de picnic. Atenţie, însă! Garda de Mediu îi ameninţă cu amenzi drastice pe cei care vor lăsa gunoaie în urma lor.

Chiar dacă vacanţa de 1 Mai este deja aici, Primăria nu a stabilit încă zonele unde se poate ieşi la iarbă verde, potrivit noii legi a picnicului. Municipalitatea nu va da nici sancţiuni pentru cei care lasă pungi, hârtii şi resturi alimentare în urma lor.

"După stabilirea locurilor de picnic vom realiza o campanie de informare, dar până atunci în acest an de 1 mai nu vom aplica sancţiuni, întrucât încă nu s-au hotărât locaţiile pentru picnic", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Indecizia Primăriei nu reprezintă însă o problemă pentru clujeni, care ies de mulţi ani în aceleaşi locuri. Într-un top al zonele preferate pentru relaxare, Pădurea Hoia şi Sfântul Ion sunt pe primele locuri.

Dacă Primăria nu va da amenzi, promite să o facă în schimb Garda de Mediu. "Din 28 aprilie până în 1 mai vom face controale unde au ieşit turiştii şi, bineînţeles, vom contrla şi ce au lăsat după ei. Conform legii picnicului amenzile sunt cuprinse între 100 şi 50.000 de lei pe persoană fizică sau juridică. Pentru administraţiile locale amenzile pornesc de la 2.000 de lei, până la 50.000 de lei, depinde de gravitate", a spus şeful Gărzii de Mediu Cluj, Imre Lenke.

Legea picnicului a fost aprobată în luna martie, dar mai multe primării din ţară s-au plâns că nu poate fi aplicată deocamdată pentru că este prea teoretică.

 

Comenteaza