Mesaj de la patriarhul BOR, Daniel Ciubotea, la decesul arhiepiscopului greco-catolic George Guţiu

Mesaj de la patriarhul BOR, Daniel Ciubotea, la decesul arhiepiscopului greco-catolic George Guţiu
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel Ciubotea, i-a transmis episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, un mesaj de condoleanţe la trecerea din această viaţă a arhiepiscopului „ad personam” George Guţiu, care va fi înmormântat astăzi.

„Cu profundă durere creştinească am aflat vestea trecerii din această viaţă, la vârsta de 87 de ani, a Înaltpreasfinţitului Părinte George Guţiu, Arhiepiscop “ad personam” al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla. Făcându-ne şi noi părtaşi întristării prilejuite de acest moment de doliu al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolice, Vă adresăm sincere condoleanţe, rugându-ne Domnului Iisus Hristos Cel înviat, Arhiereul Veşnic, să dăruiască odihnă sufletului slujitorului Său Arhiepiscopul George, în lumina şi pacea Preasfintei Treimi”, a transmis în mesajul său patriarhul Daniel.

Arhiepiscopul „Ad personam” George Guţiu, care a condus Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla în perioada 1990-2002, a trecut din această viaţă duminică, la vârsta de 87 de ani.

Slujbele de înmormânatre a arhiepiscopului greco-catolic George Guţiu va începe la ora 11, cu Liturghia arhierească, la catedrala de acest rit „Schimbarea la faţă”. De la ora 12.15 se va porni în procesiune spre catedrala în cionstrucţie din Piaţa Cipariu, unde la ora 13 va începe slujba propriu-zisă de înmormântare.

De precizat că la slujba de înmormântare va participa şi mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ.

Comenteaza