Mesajul liderului Bisericii Greco-Catolice pentru Klaus Iohannis: Să conducă România în pace şi unitate

Mesajul liderului Bisericii Greco-Catolice pentru Klaus Iohannis: Să conducă România în pace şi unitate
Liderul Bisericii Greco-Catolice, cardinalul Lucian Mureşan, i-a transmis o scrisoare de felicitare în numele Bisericii Greco-Catolice preşedintelui ales, Klaus Iohannis, căruia îi urează să conducă ţara în pace, "spre binele şi bunăstarea tuturor cetăţenilor săi".

"Înaintaşii noştri au aşteptat, după 1918, o Românie unită, în care toţi românii, indiferent de etnie sau confesiune religioasă, să se bucure de drepturi egale. Alegerea Excelenţei Voastre este un semn al idealului de acum o sută de ani, care nu uită că bunăstarea porneşte de la omenie, de la respectul şi îngăduinţa pentru celălalt, indiferent de confesiune sau etnie", a transmis cardinalul, care consideră că "prestanţa instituţiilor României trebuie să aibă ca bază bunul simţ şi omenia faţă de ceilalţi".

Totodată, liderul Bisericii Greco-Catolice îşi manifestă speranţa că preşedintele ales Klaus Iohannis va aduce "în agora românească exemplul de cinste, toleranţă şi bună convieţuire al Transilvaniei clasice", precizează Mediafax.

La final, cardinalul Lucian Muresan îi urează lui Iohannis să poată "conduce ţara pe un drum al bunei înţelegeri şi al «lucrului bine făcut»: pentru binele tuturor, în pace, unitate, libertate şi prosperitate".

 

Comenteaza