Mesajul ministrului Dîncu, după moartea parașutistului militar de la Baza Câmpia Turzii: „Le sunt și le voi fi alături”

Mesajul ministrului Dîncu, după moartea parașutistului militar de la Baza Câmpia Turzii: „Le sunt și le voi fi alături”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a transmis condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut pe căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, care și-a pierdut viața miercuri în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

„Am aflat cu mare tristețe faptul că unul dintre îmblânzitorii aerului din Armata Română a decedat, astăzi.  Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Dumnezeu să îl odihnească și să îl aibă în paza sa! Transmit condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. Le sunt și le voi fi alături”, a transmis Vasile Dîncu.

loading...
Comenteaza