Mesajul Mitropolitului Andrei: “Coronavirusul a înspăimântat o lume întreagă, noi nădăjduim să ne ajute Dumnezeu”

Mesajul Mitropolitului Andrei: “Coronavirusul a înspăimântat o lume întreagă, noi nădăjduim să ne ajute Dumnezeu”

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Liturghia ala Mănăstirea din localitatea clujeană Ciucea și a oferit un mesaj către credincioși.

Cu ocazia celei de-a treia duminici din Postul Paștilor, Mitropolitul Andrei a oficiat Liturghia de la Mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” din Ciucea. Slujba a fost ținută în aer liber, iar părintele a ținut să transmită un mesaj către credincioși, în legătură cu pandemia de COVID-19.

“Sunt multe necazuri în lume, sunt multe greutăți, pe lângă relele patimilor, pe care cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul Sfintei Cruci le depășim. În vremurile pe care le trăim vedem cât de încercată este omenirea de această epidemie care s-a revărsat peste ea. Coronavirusul a înspăimântat o lume întreagă, noi nădăjduim să ne ajute Dumnezeu ca sub flamura Crucii să biruim și această neputință, această boală, și îl rugăm pe Dumnezeu să le dea putere celor care au grijă de bolnavi, de bătrâni, să îi ajute să depășească starea aceasta în care ne aflăm.

Și, bunînțeles că, fiind creștini, oamenii lui Dumnezeu, oameni ordonați, încercăm ca și ceea ce ne învață autoritățile să punem în practică, să poată fi depășită această epidemie. Aceasta este învățătura pe care o tragem din Sfânta Evanghelie a Duminicii a treia din Postul Mare: sub flamura Crucii ne luptăm împotriva tuturor relelor și credem că vom ieși biruitori. Sub Cruce ne strângem, cu Crucea ne închinăm, Hristos ne conduce, oricând îl urmăm”, e mesajul transmis de Mitropolitul Andrei.

Comenteaza