Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Veteranilor de Război

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Veteranilor de Război
| Foto: alephnews.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, subliniind că dragostea de ţară, apartenenţa la neam şi curajul au călăuzit faptele de arme ale acestora pe câmpul de luptă.

Mesajul a fost prezentat sâmbătă de către consilierul de stat Mihai Şomordolea, informează Administraţia Prezidenţială.

„Îi sărbătorim, astăzi, pe veteranii de război, eroi ai neamului românesc care au luptat şi s-au jertfit în cele două conflagraţii mondiale pentru idealurile naţionale. Dragostea de ţară, apartenenţa la neam şi curajul au călăuzit faptele de arme ale veteranilor de război pe câmpul de luptă. Şi datorită lor România este astăzi un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Loialitatea, dârzenia şi sacrificiul suprem de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, Oarba de Mureş şi Carei dăinuie peste decenii în memoria poporului român şi continuă să inspire tinerele generaţii prin puterea exemplului pe care îl reprezintă", se arată în mesajul preşedintelui.

Conform aceleiaşi surse, România beneficiază, în prezent, de „cele mai solide garanţii de securitate din istorie", iar unitatea şi solidaritatea din cadrul NATO "sporesc forţa apărării" colective. Prezenţa „substanţială" a aliaţilor pe teritoriul naţional este o dovadă în acest sens, menţionează preşedintele.

„Agresiunea militară brutală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei ne reaminteşte tuturor ororile războiului şi ne face să preţuim, cu atât mai mult, sacrificiul şi dăruirea veteranilor noştri pentru apărarea independenţei, a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale României. România este astăzi un stat membru robust şi respectat al NATO şi al Uniunii Europene şi un partener strategic de încredere al Statelor Unite ale Americii. Tratăm cu maximă responsabilitate provocările de securitate actuale şi suntem un actor important în angrenajul internaţional de gestionare a acestora", precizează Klaus Iohannis.

Preşedintele le mulţumeşte veteranilor pentru faptele de arme sub drapelul naţional şi le doreşte multă sănătate.

„Eroismul, forţa şi devotamentul care v-au ghidat acţiunile pe câmpul de luptă rămân repere fundamentale pentru Armată şi pentru poporul român. Reprezentaţi un veritabil simbol al onoarei şi al demnităţii specifice naţiunii noastre. Pentru toate acestea, aveţi întreaga noastră recunoştinţă şi apreciere", se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Comenteaza