Meşterii populari îşi vând marfa în centrul Clujului VIDEO

Meşterii populari îşi vând marfa în centrul Clujului VIDEO
Clujenii pot admira produse autentice confecţionate de meşteşugari şi pot cumpăra cercei, traiste, ulcele şi alte produse confecţionate de membrii Asociaţiei Meşteşugarilor Clujeni, într-o expoziţie cu vânzare în piaţa Mihai Viteazu.

Între cei care s-au prezentat cu un stand în piaţă este şi Monica Pintea (64 de ani), o sighişoreancă ce locuieşte de mai mulţi ani în Cluj şi care vinde traistele pe care le confecţionează singură. "Toate materialele pe care le folosesc sunt naturale: in, bumbac, cânepă, lână", spune ea. Pintea spune că se inspiră din modelele folclorului tradiţional din Cluj, dar şi din judeţele învecinate - Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

Numărul standurilor din expoziţie depăşeşte 30. Între cei care expun este şi Emese Ambrus, ce pune în vânzare ulcele pictate manual. Astăzi acestea erau vândute de ucenica sa, Ada Răscol, de 21 de ani. "Acum învăţ şi eu, oalele le obţinem de la un olar şi le pictăm în atelierul nostru", spune ea. Ulcelele costă între 12 şi 55 de lei şi pot fi cumpărate până sâmbătă, când se închide târgul. De menţionat, standurile au fost mutate aici după ce au fost prezentate pe pietonala Potaissa, de Zilele Clujului. "Ne-am gândit că e foarte bine să avem această expoziţie pe perioada festivalului de film", spune preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari din Cluj, Viorica Ciobanu. Practic cele 30 de standuri sunt ocupate, prin rotaţie, de aproape toţi cei 140 de membri ai asociaţiei, până la închiderea expoziţiei.

Comenteaza