Michèle Morgan a încetat din viaţă

Michèle Morgan a încetat din viaţă
Michèle Morgan, una dintre vedetele cinematografiei franceze a secolului XX, a murit, marţi, la vârsta de 96 de ani.

Actriţa franceză Michèle Morgan, care avea „cei mai frumoşi ochi din lume", a decedat marţi, anunţă lefigaro.fr, care citează o sursă apropiată familiei, relatează Mediafax.

Actriţă-cult pentru mai multe generaţii, Michèle Morgan a reprezentat un model feminin ideal. La doar 15 ani a plecat de acasă la Paris, hotărâtă să devină actriţă. În 1940, când Franţa este invadată de trupele germane, actriţa pleacă în Statele Unite şi rămâne acolo până după război. Deşi primeşte câteva roluri la Hollywood, nu se bucură de un succes prea răsunător în industria americană a filmului şi se întoarce în Franţa.

Cu un palmares de peste 65 de filme, printre care "Idolul prăbuşit" (1948), "Fabiola" (1949), "Orgolioşii" (1953), "Marile manevre" (1955) şi "Maria Antoaneta, Regina Franţei/ Marie-Antoinette reine de France" (1956), Michèle Morgan, pe numele său real Simone Renée Roussel, obişnuia să glumească pe seama vârstei sale, fiind născută la 29 februarie (1920), dată care apare în calendar doar o dată la patru ani.

A primit Marele Premiu la Cannes, în 1946, precum şi Premiul César şi Leul de Aur pentru întreaga carieră.

 

Comenteaza