Micii artişti în stradă, pe Eroilor

Micii artişti în stradă, pe Eroilor
Centrul Clujului este animat în aceste zile de o manifestare inedită, organizată de Liceul de Arte Plastice “Romul Ladea”. Se pictează, se desenează, se imprimă tricouri, iar clujenii sunt “ademeniţi” să redescopere arta.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Proiectul se numeşte Civic-Art şi se desfăşoară timp de două zile (12 şi 13 mai), între orele 10:00 şi 14:00, de-a lungul zonei pietonale a Bulevardului Eroilor, în spaţiile dintre terase. "Este o acţiune de împrietenire a clujenilor cu arta, vrem să transformăm strada Eroilor într-o stradă vie, ca să placă tuturor atunci când ies la plimbare să stea să se uite fiecare om la lucrurile frumoase pe care ştiu să le facă copiii aceştia. Intenţionăm să arătăm clujenilor diversele modalităţi pe care copiii noştri ştiu să lucreze. Este un proiect pe care îl programăm de vreo 10 ani şi am vrea să participe cât mai mulţi oameni, să vină să lucreze cu noi, să deseneze, să fie desenaţi, să ne întrebe", a precizat Cristina Mârza, cadru didactic al liceului şi coordonator al acţiunii.

Micii artişti sunt organizaţi în ateliere de lucru, specializate pe domenii ca happening, pictură de şevalet, statui vii, instalaţii, origami, imprimerie tricouri, orfevrărie-meşteşuguri, linogravură, reciclying, mobilier din carton, inter lego, body painting sau face painting. Despre Bulevardul Eroilor profesoara spune că "am pornit de la ideea că este o stradă prăduită". "Ne pare rău că nu mai sunt copacii aceia frumoşi. Ne-am dori să fie mai mulţi copaci, pentru ca la umbra lor să poată construi arta", spune Cristina Mârza.

"Toată lumea se opreşte cu mare drag şi se uită la ce se întâmplă aici. Sunt foarte curioşi, primim multe întrebări. Avem şi câteva chestionare pentru oameni, sperăm să le placă şi să ne spună şi nouă. Sunt nişte copii creativi, în general toţi se duc la facultăţi cu profil artistic, vor face pictură, film, televiziune. În orice caz, ei ştiu să facă ceva cu mâinile lor", a precizat coordonatoarea proiectului. Artiştii de la "Romul Ladea" vor mai ieşi în centrul oraşului de Zilele Clujului, pe strada Kogălniceanu.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza