Microhidrocentrala ilegală de pe Someșul Cald a fost demolată

Microhidrocentrala ilegală de pe Someșul Cald a fost demolată

În albia râului Someșul Cald s-a construit o microhidrocentrală, despre care autoritățile nu știau nimic. Beneficiarul susține că intenționa construirea unui spațiu pentru petrecerea timpului liber, care să includă și o moară artizanală. Administrația Bazinală a Apelor Someș Tisa l-a amendat cu 10.000 de lei. Între timp, construcția a fost demolată. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Recunosc că a fost o surpriză plăcută, chiar și pentru mine: microhidrocentrala a fost demolată! Iar acest lucru s-a întâmplat în mai puțin de o lună de la primirea răspunsului de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin care eram informat că nu există nicio autorizație și niciun aviz pentru construcția în discuție!”, a explicat senatorul Mihai Goțiu.

El anunță că va merge mai departe în acest caz. ”Voi continua demersurile pentru ca toți cei responsabili și cei care au închis ochii când microhidrocentrala se construia fără niciun act legal să răspundă financiar și penal!”. 

În martie, Goțiu a participat la un protest al pescarilor sportivi împotriva reluării lucrărilor la microhidrocentralele (MHC) de pe Someșul Rece, care ar urma să se construiască abuziv în Parcul Natural Apuseni. După ce a făcut publice detaliile abuzurilor legate de MHC-urile de pe Someșul Rece și a sesizat autoritățile centrale, senatorul USR a fost informat, de un cetățean și cu privire la construcția de pe Someșul Cald.

În 1 aprilie, Goțiu a interpelat MDRAP, de la care a primit un prim răspuns pe 15 aprilie, în care a fost informat că nu există nicio autorizație de construire pentru MHC, iar imobilul nu este înregistrat la Oficiul de Cadastru. ABAST a confirmat, la rândul ei, că nu există aviz de gospodărire a apelor pentru construcție, motiv pentru care a aplicat o amendă contravențională de 10.000 de lei.

VEZI ȘI Microhidrocentrala de pe Someșul Cald, moară artizanală? Amendă de 10.000 lei de la ABAST

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza