Miere după reţetă din tată în fiu, cârnaţi de casă şi costume tradiţionale, la “Produs de Cluj”

Miere după reţetă din tată în fiu, cârnaţi de casă şi costume tradiţionale, la “Produs de Cluj”
Câteva zeci de producători din judeţul Cluj au înfruntat astăzi frigul şi şi-au aşteptat cumpărătorii la târgul “Produs de Cluj” ce continuă până în Ajunul Crăciunului.

Diferitele sortimente de miere, polifloră, de salcâm sau de tei şi produsele de porc, cârnaţi, caltaboş, slănină sunt cele care predomină în oferta producătorilor. "Produsele apicole sunt surse de sănătate şi nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Avem 200 de stupi, s-a ocupat cu albinele şi bunica mea, apoi şi părinţiii şi acum şi noi. Vă spun, am patru copii, dar nu au stat la spital niciodată", povesteşte Trandafira Szabo, producător de miere din comuna Viişoara. Un borca de miere polifloră costă aici 24 de lei, cea de salcâm este 28 de lei, în timp ce polenul este 50 de lei. Sticluţele de proprlis costă 5 lei, respectiv 10 lei.
Lângă ea, un alt producător, tot o femeie, din Turda, îşi etalează oferta de brânză de burduf, cârnaţi şi slănină, toate la preţul de 30 de lei kilogramul. Doar telemeaua maturată, de oaie, este 25 lei /kg. "Am pus aşa să nu mă mai încurc", exlică, amuzată, Maria Pasc. De altfel cârnaţi şi brânză se găsesc la mai multe tarabe, primii cu preţuri de 30-35 lei kg, iar brânzeturile, în funcţie de tip, între 22 - 30 lei/kg. Programul artistic, susţinut de copii de la Radio Cluj, a mai animat atmosfera, ademenind o parte din clienţii hipermarketului în parcarea căruia se desfăşoară târgul. "Preferăm aceste produse, sunt naturale, nu ştiu dacă neaparat mai scumpe. Am luat miere anul trecut la un preţ, iar în piaţă (piaţa de zi, n.red.) e mai scumpă. Aici la târg sunt mai ieftine", explică un bărbat însoţit de soţia sa. Celebrii cartofi de Râşca se vând la 2 lei kilogramul, iar dovleacul, căutat şi el în sezon, costă 2 lei kilogramul. Morcovii sunt 1,5 lei. Pentru cei înfriguraţi un pahar de vin viert poate fi achiziţionat cu 3 lei. Nu doar produse alimentare se vând la "Produs de Cluj". Iulia Morar, din Cluj, etalează costume tradiţionale, ţesute din bumbac, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Târgul Produs de Cluj se desfăşoară în parcarea hipermarketului Cora între 14-24 decembrie.

Etichete
Comenteaza