MIG 21 Lancer, prăbușit la Feteşti, în timpul unui show aviatic

MIG 21 Lancer, prăbușit la Feteşti, în timpul unui show aviatic
MIG 21 LanceR

O aeronavă MiG 21 Lancer, din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti, s-a prăbuşit sâmbătă, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă". Ministerul Apărării anunţă oficial că Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 Lancer prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Acesta avea 36 de ani.

"Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi este alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul transmis de MApN.

Procurorii militari de la Parchetul Tribunalul Militar Bucureşti s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce sâmbătă s-a prăbuşit un MIG la Feteşti.

„În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A1, pe raza judeţului Constanţa, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, au informat reprezentanţii Parchetului General.

Informaţia a fost confirmată şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi. Reprezentanţii instituţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că în momentul în care s-a intervenit pentru stingerea incendiului produs după prăbuşirea avionului, a fost găsit pilotul decedat în aeronavă. În MIG-ul prăbuşit se afla o singură persoană. 

Anterior, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa au declarat, pentru MEDIAFAX, că informaţiile pe care le-au primit de la locul prăbuşirii MIG-ului 21 Lancer, la Feteşti, arată că pilotul şi-ar fi pierdut viaţa.

Potrivit primelor informaţii furnizate de ISU Călăraşi, pilotul ar fi reuşit să se catapulteze. Ulterior, Ministerul Apărării a anunţat că "Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare".

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa anunţă acum că pilotul ar fi decedat. "De la locul accidentului ni s-a transmis ca pilotul ar fi murit carbonizat. Aşa mi-au spus de acolo”, a declarat Claudia Tatarici, Ambulanţa Constanţa, pentru MEDIAFAX.

Etichete
Comenteaza