Mii de clujeni au asaltat pârtiile de schi din Băişoara, de Ziua Mondială a Zăpezii. Maşinile, parcate pe marginea drumului GALERIE FOTO

Mii de clujeni au asaltat pârtiile de schi din Băişoara, de Ziua Mondială a Zăpezii. Maşinile, parcate pe marginea drumului GALERIE FOTO
Ziua mondială a zăpezii, celebrată astăzi, i-a scos pe mii de clujeni din casă, care au profitat de ninsorile din ultimele zile şi de drumul curăţat impecabil ca să ia cu asalt pârtiile din staţiunea clujeană Muntele Băişorii.

 

Mulţi dintre schiori au venit din Alba sau Bihor şi au folosit nu doar pârtia veche, dar şi cea de la vârful Buscat, din vecinătate.

Tot duminică, 11 salvamontişti au luat parte la prima ediţie a cupei de schi Telemark Muntele Băişorii. Stilul Telemark este cunoscut sub numele de schi cu călcâiul liberşi este denumit după regiunea din Norvegia unde în 1868 Sondre Norheim a luat parte la un concurs de sărituri cu schiurile.

Câştigătorii celei dintâi ediții ai cupei Telemark Muntele Băişorii au fost împărțiți în două categorii. La prima a fost punctat stilul, iar pe podium s-au clasat Iacob Câmpean (locul 1) Torok Janos (locul 2), George Tudor (locul 3). La cealaltă, în care criteriul de departajare a fost timpul de parcurgere a traseului, laureații au fost Marius Anghel (locul 1), George Tudor (locul 2) Nagy Imre (locul 3).

Iubitorii sporturilor de iarnă care nu au echipament trebuie să ştie că tarifele de închiriere nu sunt mari: echipamentul de schi costă 30 lei, un snowboard - 40 lei, o sanie - 10 lei, iar schiurile - 20 de lei. Pentru clăpari şi beţe, mai trebuie să plătiţi 20, respectiv 10 lei. Vinul fiert servit la baza  pârtiei vechi din Muntele Băişorii costă 4 lei, o cafea, 3 lei iar un suc la flacon de jumătate de litru costă 6 lei.

Una din marile probleme ale stațiunii este locurile de parcare. Pentru că sunt puţine, iar marcajele, inexistente, turiştii parchează pe marginea drumului şi îngreunează de multe circulația. Unitățile de cazare din zonă au scăzut prețurile pentru această perioadă: la hotel Alpin (3*) prețul pe noapte este de 35 de lei de persoană.

Comenteaza