Mii de clujeni au întâmpinat noul an în Piaţa Avram Iancu FOTO / VIDEO

Mii de clujeni au întâmpinat noul an în Piaţa Avram Iancu FOTO / VIDEO
Mii de clujeni au asistat în această noapte, în Piaţa Avram Iancu, la focul de artificii organizat cu prilejul intrării în anul 2013. Majoritatea celor prezenţi au ciocnit câte un pahar de şampanie la miezul nopţii, iar unii dintre ei au cântat "La mulţi ani" alături de edilul Emil Boc şi de interpretul Aurel Tămaş.

Mii de clujeni, între care numeroase familii cu copii, au venit în centrul Clujului pentru a urmări focul de artificii pregătit de municipalitate cu ocazia întâmpinării anului 2013. Timp de aproximativ 20 de minute cerul a fost "brăzdat" de fel de fel de artificii, care mai de care mai spectaculoase, zgomotoase, sau cu diferite maniere de "explozie". 

Startul artificiilor a fost dat de numărătoarea inversă, efectuată de primarul Emil Boc. De asemenea, odată cu intrarea în noul an au fost trase şi clopotele catedralei mitropolitane. Majoritatea celor prezenţi au ciocnit câte un pahar de şamapnie şi şi-au urat "La mulţi ani!".

După încheirea artificiilor, Emil Boc le-a urat "La mulţi ani!" celor prezenţi.

"La mulţi ani, dragi clujeni, la mulţi ani România! Mă bucur foarte mult că în seara aceasta suntem prezenţi aici la cumpăna dintre ani şi vă rog să îmi permiteţi să vă urez un sincer şi călduros <La mulţi ani>", le-a transmis primarul Emil Boc clujenilor. Edilul a venit însoţit de familie şi s-a dovedit foarte jovial; el a agitat o sticlă uriaşă de şampanie şi a cântat alături de Aurel Tămaş şi de clujenii prezenţi în piaţă "La mulţi ani".

Momentele artistice, începute la 22.30, au continuat după miezul nopţii cu Aurel Tămaş, respectiv cu Aminda & Hazard.

De precizat că după încheierea artificiilor mulţi dintre clujeni au ales să participe la slujba de Anul Nou, oficiată în catedrala mitropolitană de mitropolitul Andrei. De altfel după încheierea artificiilor clopotele catedralei au fost trase din nou, pentru a marca începutul slujbei.

Concertul susţinut de Aminda & Hazard a continuat mult după miezul nopţii. Numărul celor rămaşi în Piaţă a scăzut simţitor, în schimb ei s-au dovedit foarte dezinvolţi şi multe persoane au dansat nestingherite, într-o atmosferă de voie bună.

 

Comenteaza