Miliardarii din Poliţie. Cât câştigă şefii IPJ Cluj

Miliardarii din Poliţie. Cât câştigă şefii IPJ Cluj
Potrivit declaraţiilor de avere pe care le-au completat, în buzunarele şefilor clujeni din Poliţie au intrat sume frumuşele. În Poliţia clujeană sunt şi familii de succes, cu venituri de aproape un miliard şi jumătate de lei vechi.

Salariile din Poliţie nu sunt tocmai de aruncat, dacă ne referim la cei care conduc instituţia. E şi firesc, dacă ne gândim că aceşti oameni se ocupă de siguranţa noastră.

ZIUA de CLUJ a calculat cât au câştigat anul trecut cei mai importanţi oameni din Inspectoratul de Poliţie Judeţean. 2013 a fost un an "cu valuri" în Poliţie. Şeful inspectoratului, Ioan Păcurar, a ieşit la pensie după opt ani la cârma poliţiei clujene. El este judecat după ce ANI a sesizat că fostul inspector-şef nu îşi poate justifica o bună parte din avere.

În locul său a venit în toamna anului trecut Tudor Grindean, care deocamdată a reuşit să nu se implice în niciun scandal. Grindean este din Alba Iulia şi a fost trimis la Cluj de la Ministerul de Interne, unde era director general în cadrul Direcţiei Generale de Management Operaţional.

Veniturile chestorului Grindean pe 2013 sunt mari, dar acestea nu reflectă doar salariul de la Cluj, situat în jurul a 7.000 de lei pe lună, ci şi sumele (mai mari) câştigate ca şef al DGMO. Aşadar, conform declaraţiei sale de venit, actual inspector şef a câştigat 123.257 de lei, peste 1,2 miliarde de lei vechi, ceea ce se traduce printr-un venit mediu lunar de 10.271 lei.

Cum spuneam, nu găsim în funcţie şeful IPJ din cea mai mare parte a lui 2013, dar nici pe adjuncţii săi. Comisarul Alexandru Mureşan este judecat ca inculpat într-un dosar de înşelăciune, iar comisarul-şef Cristian Pintea a fost retrogradat în urma unei anchete efectuate de Corpul de control al premierului. Anul trecut, fostul agent Sergiu Todea şi-a dat demisia, motivând faptul că fusese umilit de Cristian Pintea, care îi era ierarhic superior, ca urmare a faptului că îl amendase pe acesta în trafic în urmă cu trei ani.

Pe Cristian-Dan Pintea îl găsim în continuare într-o funcţie de conducere, şef al serviciului de arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul IPJ. În 2013, comisarul-şef a câştigat 68.021 lei, cu o medie de 5.668 lei pe lună. Salariului său de 4,661 lei pe lună i s-au adăugat, în 2013, 3.336 lei pentru echipament şi 8.760 de lei normă de hrană.

Actualii adjuncţi ai inspectorului-şef sunt Valentin Rusu, care conduce şi serviciul de investigaţii criminale, şi Ion Trofin. Haideţi să vedem cât au câştigat cei doi anul trecut.

Comisarul-şef Valentin Rusu a strâns, potrivit declaraţiei de avere, 56.750 de lei, cu o medie lunară de 4.729 lei. Rusu nu a trecut în declaraţie nici norma de hrană de 8.760 de lei, nici banii pe care poliţiştii îi primesc pentru cumpărarea de îmbrăcăminte.

Celălalt adjunct, comisarul-şef Ion Trofin, o duce minunat din banii statului, având în vedere că soţia sa, Petronela, lucrează de asemenea în Poliţie şi are un salariu comparabil cu al consortului. Cei doi cumulează aproape un miliard şi jumătate de lei vechi pe 2013. Mai exact, 149.864 lei.

Ion Trofin a băgat în buzunar anul trecut 81.582 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de 6.798 lei. Este vorba, defalcat, de salariul de 5.801 lei, la care se adaugă bani de haine, 3.200 de lei, şi norma de hrană, de 8.760 de lei, pe întreg anul. Soţia comisarului-şef are venituri de 68.282 de lei, adică 5.690 de lei pe lună.

Şi dacă tot vorbim de familii, noul şef al Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Lucian Traian Bob, strânge şi el peste un miliard de lei vechi cu sprijinul colegei Ioana, care îi este soţie. Bob a câştigat în 2013, potrivit declaraţiei sale de avere, 57.862 de lei, adică 4.821 de lei pe lună, în timp ce doamna Ioana a adunat 46.514, cu o medie lunară de 3.876 de lei.

 

Etichete
Comenteaza