Militarul protestatar de la Cluj vrea să fie primarul Sibiului

Militarul protestatar de la Cluj vrea să fie primarul Sibiului
Locotenentul în rezervă Alexandru Gheorghe, care a protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti în uniformă militară, va candida ca independent la funcţia de primar al municipiului Sibiu, pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin (PNDC), urmând să îşi depună candidatura în cursul săptămânii viitoare.

Gheorghe va face tandem cu Cornel Lupu, profesor la o facultate din Sibiu, care va candida pe lista PNDC la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. "Eu am acceptat să candidez la funcţia de primar al Sibiului pe lista PNDC, ca independent, în sensul în care nu ne-a impus nimeni un program, iar programul îl facem noi", a declarat Gheorghe. El a spus că a ales să candideze la Sibiu deoarece este originar din acest oraş, unde locuiesc şi membri ai familiei sale. Gheorghe şi-a facut apariţia în ianuarie îmbrăcat în uniformă militară în Piaţa Universităţii, cu declaraţii de susţinere la adresa protestatarilor, afirmând că "s-a săturat de batjocura din această ţară". El spunea că avea voie de la superiori să meargă doar până la Sibiu, însă a decis să ia trenul până la Bucureşti, asumându-şi toate consecinţele.

În urma gestului său, a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii. Astfel, s-a stabilit că participarea sa la miting este o faptă interzisă de regulile militare, fiind găsit vinovat pentru purtarea uniformei militare pe timpul participării la miting şi pentru neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei. Consiliul l-a mai găsit vinovat de "acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-media civilă, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta". În februarie, Alexandru Gheorghe a fost trecut în rezervă printr-un ordin semnat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

(A.M.)

 

Etichete
Comenteaza