"Mind Your Brain!": zumba, ateliere interactive, prelegeri, demonstraţii despre tulburări psihice

Pentru a marca "Săptămâna de conștientizare a creierului", Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai (UBB) organizează între 16 şi 21 martie mai multe ateliere interactive, prelegeri şi demonstraţii despre principalele tulburări psihice.
">

 

Proiectul, numit "Mind Your Brain!", se desfășoară simultan în multiple locuri la nivel mondial și are drept scop popularizarea cercetării științifice a creierului și a progreselor în diagnosticul, tratamentul și prevenția afecțiunilor creierului, precum demența, depresia sau tulburările de somn.

La Cluj vor avea loc mai multe ateliere interactive și prelegeri ce vor aborda teme precum neuroștiințele, comportamentul economic, depresia, efectele fumatului la nivelul creierului sau
durerea. De asemenea, se vor organiza demonstrații, activități adresate copiilor și adolescenților, proiecții video urmate de discuții interactive şi o sesiune de zumba.

Activităţile derulate în cadrul proiectului „Mind Your Brain!" sunt incluse în calendarul Cluj-Napoca 2015-Capitala Europeană a Tineretului, iar intrarea va fi liberă.

Evenimentul este organizat de Platforma SkyRA de Imagistică Avansată -RMNf/EEG-în Neuroștiințele Cognitive Clinice din cadrul International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, „spin-off" academic al Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie al UBB, cu sprijin financiar din partea The European Dana Alliance for the Brain și Federation of European Neurosciences Societies.

Comenteaza