Ministrul Agriculturii vrea în fiecare hypermarket un "colţ" al produselor româneşti

Ministrul Agriculturii vrea în fiecare hypermarket un
Retailerul francez Carrefour a inaugurat în magazinul de la Băneasa o zonă cu produse româneşti, printr-un proiect în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care va fi extins în toate magazinele lanţului.

"Produsele româneşti trebuie să fie în centrul atenţiei, iar scopul acestui proiect este acela de a promova cât mai mult produsele româneşti, pentru a-i ajuta cât mai mult pe producătorii agricoli să aibă o piaţă de desfacere, iar lanțurile de hypermarket-uri în România reprezintă poate cea mai importantă piaţă de desfacere pentru produsele româneşti", a declarat marţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la inaugurarea zonei cu produse româneşti din magazinul de la Băneasa.

El spune că din lanţul care leagă producătorul de consumator lipsesc anumite verigi şi din acest motiv Ministerul Agriculturii intenţionează să sprijine dezvoltarea unor depozite de colectare pentru legume și fructe.

"Sper ca în scurt timp în toate magazinele dumneavoastră din ţară să putem să consumăm, aşa cum ne place, cu patriotism, cât mai multe produse româneşti. Eu sper ca şi ceilalți retaileri să intre cât mai repede în acest program", a spus Constantin.

El a mai spus că în noiembrie Programul Naţional de Dezvoltare Rurală se va deschide o nouă sesiune de primiri de proiecte pentru fermierii care vor dori să îşi construiască depozite de colectare legume-fructe.

 

Comenteaza