Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a venit la Cluj. S-a întâlnit cu liderii Consiliului Județean

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, respectiv Vákár István, au primit joi, 22 aprilie, vizita unei delegații oficiale conduse de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, în cadrul întâlnirii de la sediul forului administrativ județean au fost analizate principalele proiecte de dezvoltare aflate în implementare la nivelul instituției. În acest context, o atenție aparte a fost acordată proiectului de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc, primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei.

A fost, astfel, solicitat sprijinul Ministerului pentru derularea în bune condiții a proiectului, inclusiv în ceea ce privește obținerea de fonduri pentru materializarea acestei investiții de importanță regională. Tot în cadrul întâlnirii a fost abordată și situația determinată de pandemia de COVID-19 , inclusiv stadiul proiectelor cu finanțare europeană menite să asigure gestionarea optimă a crizei sanitare.

Astfel, o solicitare extrem de importantă din partea conducerii Consiliului Județean a fost aceea de majorare a sumelor alocate pentru aceste investiții, având în vedere faptul că forul administrativ județean a câștigat și implementează mai multe proiecte cu finanțare europeană cu acest scop, atât pentru spitalele din subordine cât și pentru cele aflate sub autoritatea altor entități locale sau centrale.

Nu în ultimul rând, tot din dorința de a veni în sprijinul comunităților clujene, în special al cetățenilor din mediul rural, un alt subiect abordat a vizat analizarea stadiului derulării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară precum și identificarea modalităților concrete prin care se poate asigura optimizarea funcționării acestuia în vederea cadastrării gratuite cât mai rapide a terenurilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza