Ministrul Educaţiei, anunţ important despre examenele naţionale

Ministrul Educaţiei, anunţ important despre examenele naţionale

Ministrul Educaţiei a declarat în exclusivitate pentru MEDIAFAX că examenele de evaluare naţională şi bacalaureatul vor fi susţinute anul acesta, însă doar în condiţii speciale.

"Este important de precizat că examenele naţionale vor avea loc, atât pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională, cât şi pentru elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat, evident în anumite condiţii tocmai pentru a asigura toate condiţiile de evitare a riscului de îmbolnăvire", a declarat Monica Anisie.
 
Elevii nu se vor întoarce prea curând în bănci, iar ministrul precizează că măsurile vor fi luate în funcţie de nevoile profesorilor şi ale elevilor. 
 
"Este nevoie de un plan concret şi specific pentru fiecare unitate de învăţământ, tocmai pentru a respecta măsurile de igienă şi de distanţare socială şi astfel să limităm răspândirea virusului. Ne aflăm în strânsă legătură şi cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană, la planurile adoptate pentru revenirea la cursuri şi încercăm să adaptăm scenarii, dar, în acelaşi timp, să răspundem la nevoile pe care elevii şi profesorii noştri le au", a mai spus ministrul.
 
Reamintim că, potrivit programei şcolare, pentru clasele a XII-a zi, a XII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.
Este nevoie de un plan concret şi specific pentru fiecare unitate de învăţământ, tocmai pentru a respecta măsurile de igienă şi de distanţare socială şi astfel să limităm răspândirea virusului. Ne aflăm în strânsă legătură şi cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană, la planurile adoptate pentru revenirea la cursuri şi încercăm să adaptăm scenarii, dar, în acelaşi timp, să răspundem la nevoile pe care elevii şi profesorii noştri le au.

Comenteaza