Ministrul Justiţiei: Finalul evaluării șefilor DNA și PÎCCJ se apropie

Ministrul Justiţiei: Finalul evaluării șefilor DNA și PÎCCJ se apropie
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la sediul CSM, că finalul evaluării procurorului general al României şi a şefei DNA se apropie, peste câteva zile urmând să anunţe concluziile. Augustin Lazăr a declarat că nu îşi dă demisia.

La final voi face cunoscute concluziile evaluării, finalul se apropie, mai sunt câteva zile. În termenul stabilit, de 14 zile, voi comunica concluziile, a declarat ministrul Justiţiei la CSM. Întrebat ce l-a determinat să facă aceste verificări, Tudorel Toader a declarat "Evident că ştiţi ce m-a determinat dar am să vă dau un răspuns generic. Potrivit Constituţiei, Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Justiţiei."

"Eu sunt optimist în statul de drept", a mai spus Tudorel Toader, referitor la declaraţiile preşedintelui României, care a declarat că nu crede că se va cere revocarea celor doi şefi de instituţii.

În replică, Augustin Lazăr a declarat din nou că nu îşi va da demisia.

"De ce să-mi dau demisia? Procurorii sunt relaxaţi, nu se uita la talk showuri". Întrebat dacă este la fel de optimist ca şeful statului, procurorul general al României a spus : "Sunt optimist ca mine şi îmi fac datoria".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va avea discuţii separate cu procurorul general, Augustin Lazăr, şi cu procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, după apariţia motivării CCR pe conflictul DNA-Guvern şi că în paralel va face o evaluare a instituţiilor.

Până în prezent, ministrul a avut o întâlnire cu procurorul general al României, urmând să aibă o discuţie şi cu procurorul şef al DNA. Tudorel Toader a demarat şi o evaluarea a activităţilor desfăşurate de Minsterul Public, inclusiv DNA, evaluarea având două componente, respectiv cea profesională, pe cauze,şi cea managerială.

 

Comenteaza