Ministrul Sănătăţii, despre situaţia de pe Aeroportul Cluj: "Mi-e greu să cred că Germania primeşte 10.000 de muncitori"

Ministrul Sănătăţii, despre situaţia de pe Aeroportul Cluj: "Mi-e greu să cred că Germania primeşte 10.000 de muncitori"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune despre situaţia de la Cluj că îi este greu să creadă că Germania „primeşte 10.000 de muncitori deodată”, în condiţiile în care România este şi ea un focar.

Întrebat despre informaţiile potrivit cărora mii de oameni s-au adunat în faţa Aeroportului din Cluj-Napoca pentru a pleca la muncă în Germania, Tătaru a răspuns: „În orice moment avem foarte multe informaţii. Mi-e greu să cred că Germania primeşte 10.000 de oameni deodată, în condiţiile în care România este şi ea un focar”.

Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre mai multe destinaţii din Germania.

„De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinaţii din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deşi primul zbor a plecat la ora 13:00, organizatorii care duc muncitori din judeţe din Transilvania şi Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceştia de dimineaţă. Iar oamenii stau în parcarea din faţa aeroportului, este vorba de aproximativ 1.800 de persoane”, a spus Ciceo.

Conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei şi Poliţiei pentru gestionarea situaţiei. Alte curse charter spre Germania cu muncitori sunt programate să plece sâmbătă şi duminică.  Zborurile de joi sunt programate până la ora 21:00.

Comenteaza