Ministrul Transporturilor: Vom simplifica judecarea contestaţiilor la licitaţii, se blochează ani de zile proiecte

Ministrul Transporturilor: Vom simplifica judecarea contestaţiilor la licitaţii, se blochează ani de zile proiecte
| Foto: Facebook/Lucian Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că Guvernul va modifica legislaţia privind judecarea în instanţă a contestaţiilor depuse la licitaţii, în condiţiile în care mari proiecte de infrastructură rămân blocate ani de zile şi nu se pot obţine fonduri europene.

Lucian Bode a spus că ministerul va lua "măsuri de capacitate administrativă" pentru a se putea implementa proiecte de modernizare a infrastructurii de transport.

"Dacă vom sta ani de zile în contestaţii, cu siguranţă vom pierde bani europeni şi nu îmi doresc acest lucru. Vom trece la modificarea legislaţiei, la simplificarea modului în care sunt judecate aceste contestaţii, cum se judecă aceste contestaţii în instanţă, astfel încât să putem să accesăm aceşti bani gratis, bani europeni (...) Avem 250 de milioane de euro bani europeni disponibili pentru a achiziţiona material rulant nou şi, din păcate, şi cu primul lot de 40 de rame, şi cu cel de-al doilea lot, de 20 de rame, suntem blocaţi în instanţă", a spus ministrul.

Comenteaza