Minor bătut de un tânăr de 19 ani, pentru un bine făcut acestuia. A ajuns la Spitalul de Copii şi apoi la alte două clinici

Minor bătut de un tânăr de 19 ani, pentru un bine făcut acestuia. A ajuns la Spitalul de Copii şi apoi la alte două clinici
Incidentul s-a petrecut duminică în comuna Gilău.



Vlăduţ are 14 ani şi este elev la şcoala generală din Gilău. Duminică, în jurul orei 16.00, acesta se afla în faţa blocului şi stătea la taifas cu nişte prieteni de-ai săi. La un moment dat a apărut un cunoscut, cu cinci ani mai mare decât el, însoţit de alţi patru amici. Fără să-i spună un cuvînt acesta s-a apropiat de Vlăduţ şi i-a tras, puternic, minorului, o palmă. Atât de tare a fost lovitura, încât adolescentul a dat cu capul de un perete. A leşinat, iar cei prezenţi au chemat de urgenţă Salvarea, de la Cluj.

Sosită la locul evenimentului, ambulanţa l-a transportat pe tânăr, pentru primele îngrijiri, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Apoi, l-a transferat pentru consultări suplimentare la Clinica de Neurochirurgie şi, într-un târziu, la O.R.L.

Motivul bătăii căpătate de minor pare a fi unul de-a dreptul pueril. "Anterior, când am ieşit la un suc în centru, mama lui Adi (n.r. - numele mic al agresorului) mi-a spus să-i dau un telefon acestuia. Am făcut-o, dar apoi Adi m-a certat că de ce mă bag în problemele familiei şi apoi, cum vă spuneam, m-a pocnit," relatează Vlăduţ. Tânărul spune că nu-l va cruţa pe agresor şi va face plângere împotriva lui, la secţia de poliţie din comună. Însă, deocamdată eliberarea certificatul medico-legal va fi amânată - şi plângerea penală, de asemenea - din cauză că pe hârtia de constatare, eliberată de unul din spitalele prin care s-a tânărul s-a perindat, lipseşte semnătura şi parafa medicului care s-a ocupat de el.

 

 

Comenteaza