Minor, tâlhărit în plină stradă. Printre atacatori, un copil de 15 ani

Minor, tâlhărit în plină stradă. Printre atacatori, un copil de 15 ani
| Foto: arhiva

Un tânăr de 15 ani din Cluj-Napoca a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii clujeni, fiind bănuit de comiterea unei tâlhării.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca au fost sesizaţi telefonic, la data de 12 septembrie 2019, în jurul orei 13.00, de către un tânăr de 16 ani din comuna Ditrău, judeţul Harghita, despre faptul că în timp ce se afla pe strada Ialomiţei din Cluj-Napoca, a fost deposedat de suma de 270 de lei şi un portmoneu.

Potrivit polițiștilor, fapta ar fi fost comisă de către un grup de 3 tineri, iar cel care i-a sustras portmoneul şi banii i-a aplicat mai multe lovituri cu palma peste faţă.

"În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, la scurt timp, au fost identificaţi 3 tineri cu vârsta de 15 şi respectiv 18 ani, toţi din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj. Asupra tânărului de 15 ani a fost găsit portmoneul victimei şi suma de bani, acestea fiind restituite părţii vătămate. Faţă de minorul de 15 ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia, tânărul să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive. Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal", precizează IPJ Cluj.

Faţă de ceilalţi doi tineri, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate şi respectiv tăinuire la infracţiunea de tâlhărie, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei tineri.

Comenteaza