Minore obligate să se prostitueze. Citeşte interceptările proxeneţilor

Minore obligate să se prostitueze. Citeşte interceptările proxeneţilor
Profesoara de franceză, Maria-Cristina Pîrvu (25 de ani), acuzată de proxenetism, a scăpat de puşcărie după ce a colaborat cu procurorii. Ea a fost condamnată, de Tribunalul Dâmboviţa, la doi ani şi jumătate cu suspendare într-un dosar de prostituţie, în care erau implicate mai multe eleve de liceu. Profesoara a recunoscut la DIICOT că ducea minore unor clienţi de lux dispuşi să plătească pentru o partidă de sex.

Audieri la sediul DIICOT

Ancheta procurorilor DIICOT a explodat în primăvara acestui an, arată evz.ro. Membrii unei grupări de proxeneţi, care aveau cartierul general în comuna Răzvad (Dâmboviţa) au fost reţinuţi fiind acuzaţi de prostituţie cu fete de liceu. Reţeaua era coordonată din Spania de Liviu- Daniel Bucur, zis „Naşu". Printre cei reţinuţi era şi Maria-Cristina Pîrvu, profesoară de franceză la Grupul Şcolar Transporturi Auto din Târgovişte. Ancheta a dezvăluit că zeci de fete erau pregătite pentru prostituţie în judeţul Dâmboviţa, iar la vârsta de 18 ani erau trimise să lucreze în bordelurile din Spania. Viitoarele prostituate erau racolate dintre adolescentele din familii sărace sau dintre fetele care fugeau de acasă şi erau certate cu părinţii

Prostituate din dragoste

Ana-Maria, elevă la Liceul Agricol din Nucet, şi Oana, elevă la Liceul I.C.Visarion din Titu, au povestit cu lux de amănunte cum s-au transfomat în prostituate. Cele două s-au împrietenit cu Ghica Mihai zis „Măiţă", membru al acestei grupări, care îşi folosea şarmul să agaţe eleve în discotecile din judeţ. Atunci când s-au certat cu părinţii, au plecat de acasă şi au ajuns în bordelul din Răzvad."Au continuat să ne vorbească de cât de bine va fi dacă vom accepta să ne prostituăm, rămânând stabilit că a treia zi să mergem la o petrecere în Moreni", şi-a adus aminte Ana-Maria.

Ele au povestit şi prima experienţă cu clienţii. Cele două fete au fost duse de „Naşu" la o petrecere a burlacilor, la care au participat opt bărbaţi, printre care şi un interlop local, „Americanu". „Ajunse aici, ne-am simţit ca "o marfă" , Oana fiind dezbrăcată de "Măiţă" în faţa tuturor bărbaţilor, prezentând-o ca pe un produs, jucându-se cu sânii ei şi afirmând cu mândrie "cine este interesat de ea va avea parte de o prospătură>", a rememorat fata. „Deşi unii dintre invitaţi şi-au exprimat îngrijorarea că păream minore, atât eu cât şi "Oana" am întreţinut relaţii sexuale cu câte patru bărbaţi, "Oana" întreţinând relaţii sexuale inclusiv cu organizatorul petrecerii, respectiv "Americanu", a povestit eleva-prostituată.

Sex cu „Naşu"

„La revenirea în Răzvad, "Naşu" spunând că vrea să vadă ce ştim să facem, ne-a cerut atât mie cât şi Oanei să întreţinem relaţii sexuale atât orale cât şi normale cu el", a povestit tânăra. Au urmat săptămâni de calvar, iar fetele aveau şi aproximativ zece clienţi zilnic, iar toţi banii eau încasaţi de proxeneţi. Una dintre acestea a reuşit să fugă şi să ajungă la poliţie. „În toată perioada cât am stat în anturajul celor sus menţionaţi, m-am simţit în permanenţă ameninţată şi mi s-a pus în vedere atât mie cât şi Oanei să nu încercăm să fugim sau să mergem la poliţie să dăm declaraţii împotriva lor că "ne vor rupe picioarele!", indicându-ne ca în cazul în care am fi fost depistate cu ei în maşină să minţim poliţia că nu-ţi cunoaştem şi că doar ne-au luat cu ocazie", şi-a amintit cu groază fata.

Meditaţii la bordel

Profesoara Maria-Cristina Pîrvu a explicat cum găsea clienţi fetelor: avocaţi celebri sau oameni de afaceri locali. Ea a ajuns să fie membru al acestei reţele, prin intermediul prietenul său, Marian Dovîncescu, zis „Grasu", bun amic cu „Naşu". Profesoara ducea fetele din bordelul din Răzvad la clienţi acasă şi stătea cu ele până când acestea terminau partidele de sex. „Odată am văzut-o şi pe "Viviana", care era prietenă cu "Mirabela" şi "Cătălina". Despre vârsta acestora, aşa cum am arătat anterior, precizez că Mirabela mi-a spus că are 17 ani, iar "Viviana" era elevă la un liceu din Târgovişte. Eu am ajutat-o pe aceasta odată la o compunere în Limba Engleză şi am văzut că avea un manual de clasa a XI-a", a explicat profesoara, cum îşi umpleau timpul în bordel.„Doar cu "Mirabela" am discutat despre ce vârstă are şi în acest fel am aflat că are 17 ani şi că este elevă la Liceul Economic din Târgovişte, însă, deşi pe celelalte nu le-am întrebat vârsta, am bănuit că sunt minore", a mărturisit profesoara.

Drogate până la dependenţă

Pe numele „Naşului" a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Potrivit unor infomaţii, el ar fi în Spania unde controlează o reţea de prostituţie. El este acuzat de mai multe infracţiuni, inc,lusiv de faptul că dădea bani pentru a cumpăra prostituate. Procurorii DIICOT au descoperit că mai multe fete au fost drogate, până au ajuns la depedendenţă, şi forţate să se prostitueze. „În fiecare seară, consumam droguri, puse la dispoziţie de "Adi Marmidă", din cultura sa proprie. Acesta avea o cameră amenajată în casa lui, prevăzută cu instalaţie de climatizare şi iluminat natural şi artificial, pe care am văzut-o personal, dar despre care ştiu că a acesta le-a distrus de teama unei razii a poliţiei", a povestit Maria-Mirabela, elevă în clasa a X-a. „Eram obligată să practic prostituţia de către "Adi Marmidă" deoarece dacă refuzam să întreţinem relaţii sexuale cu clienţi, nu primeam mâncare şi de asemenea eram ameninţate şi bătute", a mai precizat aceasta.

„Am bătut-o, am zăpăcit-o, numai picioare"

Liviu- Daniel Bucur, zis „Naşu", a fost interceptat, de procurorii DIICOT, când dădea ordine, din Spania, locotenţilor din România.

Aurel- Mihail Ghica: Da. Păi a trecut p-aci pe la poartă...şi a oprit aicea să vorbească cu mine...ştie şi Elena. Ştii, am bătut-o alaltăieri, am bătut-o rău de tot! Am bătut-o, am căpiat-o, am jucat cu picioarele pe ea!
Liviu- Daniel Bucur: Pe cine?
Aurel- Mihail Ghica:: Pe Elena!
Liviu- Daniel Bucur: De ce?
Aurel- Mihail Ghica: Păi nu ţi-am zis că trebuie să-i dau bătaie să se obişnuiască cu...treburile ceea ce fac. Am bătut-o, am zăpăcit-o, numai picioare...plângea Cătălina de mine, numai picioare în stomac i-am dat. F***-ţi morţii mă-tii de nu te nenorocesc! Hai, fă-ţi bagaju', dă-i drumu' acasă, i-a zis! P***-m-aş pe tine, stai că sun pe mă-ta acum şi pe tac-tu să vină să te ia! Nu m-a lăsat să sun, a început să plângă: Nu, nu, te rog eu frumos, gata, gata, te cred! Orice-ar fi că mi-a spus şi Naşu ca să mă potolesc!
Liviu- Daniel Bucur: Bă, nu e bine, las-o în pace, nu mai...o bate...
Aurel- Mihail Ghica: A zis că gata, a zis că gata, nu mai fac nimic că mi-a zis „Naşu" de-atâtea ori să nu mai stau, să mă mai pun contra cu nimic! Mi-a zis că vrea să nu mai fie contra că i-ai zis tu!

„Naşu": Vezi că tu te duci s-o iei de-acasă de nevastă!


Liviu- Daniel Bucur, zis „Naşu", în convorbirile telefonice interceptate de DIICOT, punea la cale recrutarea fetelor de liceu. Una din metode de trecere a frontierei, în cazul minorelor, era ca fetele să se mărite cu unul dintre locoteneţii săi.

Adrian-Constantin Ionescu: Şi e totul o.k., Mirabela e...full option.
Liviu- Daniel Bucur: Da, mă. De Viviana mai ştii ceva?
Adrian-Constantin Ionescu: Aia...nu, cică e tot cu bulangiu' ăla...înţelegi?
Liviu- Daniel Bucur: Da' nu mai vrea să mai vină pe acolo, nu mai...?
Adrian-Constantin Ionescu: Nu mai vrea...păi cică s-a combinat cu ăla. I-a băgat ăla limba-n ureche, ce-o fi zis: stai, fă, că...cine ştie, o fi scos-o pe undeva calumea, o fi încântat-o cu ceva şi...şi...s-a combinat cu el, p***-m-aş pe ea de zdreanţă...înţelegi? Dă-o-n morţii ei, bine că s-a despărţit asta de ea!
Liviu- Daniel Bucur: Las', mai bine că s-a întâmplat aşa că avea prostii în cap...
Adrian-Constantin Ionescu: Păi da! Dă-o-n p*** mea, bine că o am p-asta şi nu fac...n-am...
Liviu- Daniel Bucur: Se suceşte după cum bate vântu'...
Adrian-Constantin Ionescu: Păi da...
Liviu- Daniel Bucur: Vezi că aia mică de la Titu o să vină la tine.
Adrian-Constantin Ionescu: Ştiu, ştiu.
Liviu- Daniel Bucur: Ţi-a zis Măiţă, nu?
Adrian-Constantin Ionescu: Da.
Liviu- Daniel Bucur: Vezi că tu te duci s-o iei de-acasă de nevastă!
Adrian-Constantin Ionescu: Ştii ce-i zic şi lu' aia? Ştii ce-i zic şi lu' aia? Aceeaşi chestie care i-am zis şi lu' părinţii lu' Mirabela, ce mai...
Liviu- Daniel Bucur: E bine...
Adrian-Constantin Ionescu: Păi...
Liviu- Daniel Bucur: O iei d-acasă şi-o ţii la tine!
Adrian-Constantin Ionescu: Păi da. P-aia o creştem, dă-o-n p*** mea!
Liviu- Daniel Bucur: O ţii p-acolo, pe la tine...
Adrian-Constantin Ionescu: Păi da...da, Naşule...
Liviu- Daniel Bucur: Da, mă, e bine.

Proxenet: „Acuma când a ieşit de la şcoală, direct încoa' a venit"

Potrivit interceptărilor telefonice, una din metodele de recrutare a elevelor era „loverboy". Concret, arată DIICOT, „loverboy" este un iubit de carieră care face parte dintr-o reţea ce recrutează fete pentru trafic de persoane, alegându-le ca target din grupuri vulnerabile cărora, treptat le câştigă încrederea, intrând într-o relaţie afectuoasă, intimă, de cuplu cu acestea, determinându-le să se prostitueze în timp pentru el, în prealabil însă câştigându-le încrederea

Adrian-Constantin Ionescu: Băi, Naş! Aseară...că lumea nu ştie, eu am stat de vorbă cu ea. Aseară începuse cu Coco ăla, cu iubitu' ăla al ei...începuse să plângă, proasta, şi zic: ce-ai, fă, de ce plângi? Că...nu ştiu ce, că i-am zis lu' Coco că...din cauza lui am ajuns o târfă şi mă f** pe bani. Zic: fă, tu eşti proastă la cap? Ce dracu' treabă mai ai tu cu Coco? Nu, că-l iubesc, că nu ştiu ce...să moară mama de te mint, de nu ţi-l prind pe Coco ăla şi de ţi l-oi rupe cu bătaia, să mă scuipi în gură! A început să facă urât...zic: fă, fir-ar mă-ta a dracu', ce...dă-l în morţii lui pe Coco, tu depinzi de Coco, băga-mi-aş p*** în Coco al tău! Şi venise în baie...şi începuse să plângă p-acolo...şi zic: fă, hai că ai treabă! Că n-am chef! Zic: cum adică n-ai chef?! Păi n-am chef...şi zic: păi ce, fă, mă pui să vorbesc cu omu' acuma şi acuma n-ai chef?! Nu că nu ştiu ce, nu ştiu cum...şi...i-am dat o palmă...nu i-am dat tare. Şi atuncea când i-am dat o palmă, m-am dat eu într-o parte, aşa în spate, şi am lovit uşa de la baie şi s-a rupt dintr-o balama...bine, am făcut-o. Şi sărise un cheder d-ăla...înţelegi, asta a fost toată chestia...şi Emil a văzut. Bine, că n-am făcut nimic altceva, înţelegi? Nu trebuie să şi-o ia în cap, dă-o-n p*** mea d-aici! Ai văzut, azi...aseară i-am dat o palmă, azi de dimineaţă...azi, acuma când a ieşit de la şcoală, direct încoa' a venit şi zicea: Adi, iartă-mă că nu mai fac, uite, aşa...că nu ştiu ce...
Liviu- Daniel Bucur: Fii atent ce-ţi spun eu! Fii atent ce zic! Ai grijă să n-o strici!
Adrian-Constantin Ionescu: N-o stric, Naşule!
Liviu- Daniel Bucur: Ai grijă...dacă o strici şi tu ai stricat-o cu mine!
Adrian-Constantin Ionescu: Dacă ţi-am zis că n-o stric, n-o stric! Azi a venit şi mi-a cerut iertare: Adi, îmi pare rău că am vorbit urât aseară cu rine şi că am ridicat tonu' la tine, că, da, ai dreptate, meritam o palmă...taci din gură că ştiu eu cum s-o iau, taci din gură că nu...sunt probleme, Mirabela e...Mirabela! Înţelegi...uite, ea la mine, vrei să-ţi dau să vorbeşti cu ea?

 

Comenteaza