Minorul Alexandru Uioreanu, eliberat pe cauţiune

Minorul Alexandru Uioreanu, eliberat pe cauţiune
Alexandru Uioreanu a fost eliberat, vineri, pe cauţiune, de Tribunalul Cluj. Cu toate acestea, minorul nu a fost scos din arest, întrucât decizia poate fi atacată cu recurs de procurorii DIICOT.

Cererea de eliberare pe cauţiune depusă de Alexandru Uioreanu, fiul din prima căsnicie a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, acuzat de trafic şi consum de droguri, a fost pusă în dezbatere joi, la Tribunalul Cluj. Magistratul desemnat să judece cazul a stabilit cauţiunea la suma de 10.000 de lei, bani care au fost depuşi de familia tânărului de 16 ani. Vineri, după ce inculpatul a putut să facă dovada plăţii, instanţa a intrat în dezbatere. Procurorul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), prezent la şedinţa de judecată, a cerut instanţei respingerea cererii de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, unul dintre motivele invocate fiind acela că minorul că ar putea deveni dependent de droguri. Avocatul care îl reprezintă pe Uioreanu, Tiberiu Ban, a arătat în faţa judecătorului că tânărul a colaborat cu organele de anchetă şi şi-a recunoscut vinovăţia, dar şi că nu există motive ca acesta să fie ţinut în arest.

Minorul a invocat faptul că are două corigenţe la liceu pe care ar trebui să le susţină în această perioadă şi că doreşte să işi continue studiile. Alexandru Uioreanu, în vârstă de 16 ani, este elev în clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie "Octavian Stoia" din Cluj-Napoca.
În urma deliberării, Tribunalul Cluj a admis cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de avocatul Tiberiu Ban, apărătorul lui Uioreanu jr. "Hotărârea tribunalului poate fi atacată cu recurs de către procurorii DIICOT în termen de 24 de ore de la pronunţare", a declarat judecătorul Petru Urs, purtător de cuvânt al Tribunalului Cluj.

"Apreciez temeinicia deciziei. Măsura arestului nu era legată de corecta desfăşurare a procesului penal. Hotărârea nu este executorie, se poate ataca cu recurs. Doar după ce rămâne definitivă poate fi pusă în executare", a declarat avocatul Tiberiu Ban. Alexandru Uioreanu s-a înscris într-un program de consiliere psihologică pentru consumatorii de droguri.

În dosarul de trafic şi consum de droguri în care este acuzat fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, mai sunt doi inculpaţi: fraţii Nagy Ferenc şi Nagy Gyöngyver, precum şi alţi cinci învinuiţi. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, urmărirea penală se va extinde în acest dosar şi asupra altor persoane. Alexandru Uioreanu a fost arestat în 20 decembrie, sub acuzaţia de consum şi trafic de droguri. Acesta ar fi consumat şi comercializat în decurs de jumătate de an 130 de grame de haşiş, o parte din droguri fiind vândute chiar unor poliţişti sub acoperire de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

 

Comenteaza