Mircea Baniciu şi Scena din Spate

Mircea Baniciu şi Scena din Spate
Clujenii se pot delecta zilele viitoare la un concert în clubul My Way sau la inaugurarea unui spaţiu cultural.

Cei care doresc să-şi petreacă timpul liber în oraş pot alege în următoarele zile variante de "evadare" din rutina cotidiană.

Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici vor susţine un concert mâine-seară, de la ora 22:00, în clubul My Way. Un bilet de intrare costă 30 de lei, respectiv 25 de lei pentru posesorii de card Janis. Tot mâine, începând cu ora 20:00, pe strada Memorandumului va fi inaugurat spaţiul cultural în aer liber Scena din Spate. La deschiderea oficială vor cânta cvartetul Take Four (vioară şi violoncel), iar Ingrid Robu şi Alexandru Arion vor juca în "Fotografii cu clovni invizibili", spectacol în regia lui Alexandru Arion după un text de Val Butnaru. Seara se va încheia cu proiecţia filmului "The House of Branching Love" de Mika Kaurismaki. Pe parcursul acestei veri, Scena din Spate va găzdui spectacole de teatru, vizionare de filme, proiecţii video, spectacole-lectură ale tinerilor dramaturgi români şi concerte.

Librăria Cărtureşti din incinta Iulius Mall organizează joi, de la ora 19:00, o nouă ediţie a evenimentului Lit. Front-Line 90' (dialoguri cu scriitori români). Clujenii sunt invitaţi de această dată la o întâlnire cu prozatorul Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciaţi şi traduşi scriitori din literatura română contemporană. Romanul de debut, "Raiul găinilor", a fost patru luni în topul vânzărilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar ediţia germană a fost declarată, în decembrie 2007, cartea lunii în Germania. Cel de-al doilea roman, "Sînt o babă comunistă!", se află în curs de adaptare cinematografică, iar versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet. Tot la Polirom a mai publicat două volume de proză scurtă, "Băieţi de gaşcă" şi "Proză cu amănuntul", precum şi romanele "Cum să uiţi o femeie" şi "În iad toate becurile sunt arse".

Universitatea de Artă şi Design (UAD) invită doritorii mâine, de la ora 18:00, în Sala Mare a Casei Matei Corvin, pentru a afla câştigătorii competiţiei de proiecte expoziţionale "Expo Maraton". Festivitatea de premiere va fi însoţită de un show de modă organizat de studenţii la masterat ai secţiei design vestimentar a UAD şi de un concert susţinut de trupele The Mojo Barrel Band şi Trio Andreas.

 

Comenteaza