Mircea Buteanu, internat cu o formă gravă de COVID. "E nevoie de încurajări și încredere în specialiști"

Mircea Buteanu, internat cu o formă gravă de COVID. "E nevoie de încurajări și încredere în specialiști"

Patronul mai multor localuri clujene, Mircea Buteanu, a fost internat cu o formă gravă de Covid-10 la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, dar acum este bine. Acesta cere tuturor să promoveze încurajări și încredere în specialiști.

''Am fost internat și eu cu Covid - formă serveră, măști de oxigen, plămâni serios afectați - la Spitalul Clujana. N-aș fi scris despre acest lucru, deși personalul medical s-a purtat foarte bine - profesionalism, bunăvoință, mâncare bună, curățenie excelentă. De ce n-aș fi scris? Pentru că mi s-a părut firesc să fie așa, iar recunoștința și aprecierile pentru personalul medical, supus unui efort și stres aproape incredibile, au tot fost deja destul pomenite.

Dar astăzi am văzut pe un site de știri din Cluj o "știre" - o postare pe Facebook a unui individ tratat de Covid în Spitalul Clujana, în aceeași perioadă în care mă găseam și eu acolo - postare peste care respectivul site ar fi putut să sară sau măcar să o verifice. Dorința de clicuri, presupun, i-a determinat, să publice postarea care a ajuns virală.

Nu postarea pe Facebook a individului respectiv mi s-a părut revoltătoare, mai ales că nivelul intelectual și starea mentală precare ale "postacului" erau vădite, ci faptul că cineva a răspândit o astfel de postare, otrăvind o atmosferă tensionată, plină de vești proaste, de oameni (pacienți și medici) aflați la limita maximă de suportabilitate.

Acum, când situația este dramatică - eu am văzut-o cu ochii mei - și când e nevoie de încurajări și încredere în specialiști, de unire a eforturilor tuturor pentru a trece peste această perioadă, cum de cei care servesc publicul larg - mă refer la media - nu se alătură efortului general?

E mare nevoie ca site-urile, televiziunile, media în general, să înțeleagă că ratingul sau numărul de clicuri sunt mult mai puțin importante decât numărul de morți, de vieți și destine distruse'', a scris omul de afaceri, pe Facebook. 

Comenteaza