Mircea Sandu vine la Cluj: Naţionala se pregăteşte să inaugureze Cluj Arena

Mircea Sandu vine la Cluj: Naţionala se pregăteşte să inaugureze Cluj Arena
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal va vizita joi Cluj Arena. Autorităţile speră ca întâlnirea să certifice că stadionul va fi inaugurat printr-un meci al Naţionalei cu echipa Belarusului.


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, a declarat că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, va vizita stadionul municipal. Acesta va da răspunsul final dacă Naţionala de fotbal a României va inaugura Cluj Arena în meciul cu Belarus. Şi premierul Emil Boc a avansat la Bucureşti această ipoteză.

"Noi am oferit FRF stadionul pentru meci încă de acum un an. Am discutat cu Mircea Sandu, am primit şi o scrisoare de la ei, în care ni se prezintă ca variantă meciul cu Belarus. Mircea Sandu va veni joi la Cluj să viziteze stadionul şi cu siguranţă că vom aborda şi această chestiune", a declarat Alin Tişe. Prim-ministrul Emil Boc a afirmat la Bucureşti că vrea ca şi Cluj Arena să fie inaugurat cu un meci al Naţionalei. Dacă Naţional Arena va intra în circuit la amicalul "de lux" al României cu Argentina, şeful Executivului vrea ca noul stadion Cluj Arena să fie inaugurat cu un meci oficial al "tricolorilor", din preliminariile Euro 2012. "Mai sunt două meciuri, nu? Facem aşa, cu Belarusul joacă Naţionala la Cluj, câştigăm. Iar cu Franţa să câştigăm la Bucureşti şi ne calificăm. Şi barajul la Bucureşti, decisivul în capitală, bineînţeles. E un vis frumos. Chiar dacă e grea situaţia din grupă, eu sunt sigur că încă se mai joacă calificarea şi următoarele meciuri vor fi câştigate de România. Cu Belarus sperăm să inaugurăm stadionul de la Cluj, dacă şi conducerea federaţiei va fi de acord", a spus Emil Boc. Reprezentanţii FRF nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri.

În ceea ce priveşte primul meci al Universităţii Cluj pe noul stadion, după ce un sezon întreg s-a plimbat de la Bistriţa, la Mediaş şi Alba Iulia, cel mai probabil acesta va fi cu FC Braşov. Termenul pentru finalizarea stadionului de pe fostul amplasament "Moina" a fost împins de autorităţi către sfârşitul lunii septembrie. În perioada în care vor fi finalizate spaţiile din împrejurimile stadionului, în luna octombrie, "studenţii" vor evolua cu FC Braşov, etapa a X-a (15 octombrie), şi cu Dinamo Bucureşti, peste două runde (29 octombrie). Finanţatorul Florian Walter a declarat pentru ZIUA de CLUJ în urmă cu câteva săptămâni că partida cu FC Braşov are cele mai mari şanse să fie primul meci oficial pe Cluj Arena: "Eu aşa cred. După părerea mea, primul meci va fi cu Braşovul. Nu ştiu dacă contează neapărat adversarul, ci faptul că ne întoarcem acasă la fanii noştri, care sunt minunaţi. Ne-au susţinut în număr mare peste tot campionatul trecut, indiferent de locul în care am evoluat", a explicat Walter. În ciuda unor lucrări suplimentare care au amânat termenul de finalizare, din august, săptămâna trecută a fost montat primul dintre cele două ecrane pe care vor fi proiectate imaginile de pe Cluj Arena. Al doilea urmează să fie montat săptămâna aceasta. Ecranele au un unghi de vizibilitate de 150 de grade.


 

 

Comenteaza