Mircia Giurgiu după închiderea pieţei volante: producătorii sunt monedă de schimb între PDL şi UDMR

Mircia Giurgiu după închiderea pieţei volante: producătorii sunt monedă de schimb între PDL şi UDMR
Deputatul Mircia Giurgiu s-a arătat nemulţumit de faptul că piaţa volantă din centrul municipiului Cluj-Napoca nu se va mai organiza în apropiere de biserica Sf. Mihail şi a declarat că reprezentanţii administraţiei locale cedează astfel şantajului practicat de UDMR.

Mircia Giurgiu îşi exprimă "profunda nemulţumire" cu privire la faptul că piaţa volantă din centrul municipiului Cluj-Napoca nu va mai fi organizată în parcarea pieţei Unirii, în apropiere de biserica "Sf. Mihail". "Reprezentanţii administraţiei locale cedează astfel şantajului practicat de UDMR. Acest fapt ridică o serie de probleme care implică şi costuri sulimentare, cum ar fi anunţarea tuturor producătorilor agricoli care şi-au manifestat intenţia de a-şi vinde aici produsele", a spus Giurgiu.

Potrivit deputatului independent, în toate cartierele municipiului sunt amenajate pieţe "pe bani mulţi". Centrul municipiului, însă, este aproape pentru cei care nu se pot deplasa pe distanţe mari pentru a ajunge într-una dintre pieţele de cartier deja existente. Giurgiu mai spune că astfel de pieţe "sunt organizate şi în marile capitale europene, în fiecare săptămână, pentru câteva ore".

Mircia Giurgiu consideră că producătorii agricoli clujeni sunt "o monedă de schimb" între cele două părţi ale arcului guvernamental şi că singurii care au de suferit sunt producătorii agricoli şi consumatorii.

Primarul Sorin Apostu a decis astăzi să anuleze proiectul pieţelor volante din piaţa Unirii, după discuţii între preşedinţii PDL şi UDMR Cluj, Daniel Buda şi respectiv Mate Andras Levente, care au avut loc în biroul edilului. Întrebat de ce şi-a schimbat părerea la distanţă de o zi, după ce ieri a spus că cetăţenii sunt mulţumiţi de piaţa volantă, Apostu a spus că aceasta "ar pune în pericol titlul de capitală culturală europeană".

Comenteaza