Misiune dificilă pentru pompieri, la Mănăstirea Râmeț. S-au luptat cu flăcările timp de 7 ore

Misiune dificilă pentru pompieri, la Mănăstirea Râmeț. S-au luptat cu flăcările timp de 7 ore
| Foto: Mediafax

Incendiul izbucnit vineri la Mănăstirea Râmeţ a fost stins de pompieri după șapte ore ore. 

Flăcările au cuprins acoperişul chiliilor de la intrare, care a ars pe o suprafaţă de 1.000 mp şi care s-a prăbuşit, pe jumătate. Intervenţia a fost îngreunată de materialele din compoziţia acoperişului, unde erau cantităţi foarte mari de vată minerală, care au emis o radiaţe termică foarte puternică.

Potrivit ISU Alba, pe lângă acoperiş, au mai fost distruse obiecte de cult şi bunuri personale aflate în încăperi.

„Suprafaţa totală a acoperişului este de 1.400 mp. Suprafaţa aproximativă afectată a fost de 1.000 mp. A ars structura din lemn a acoperişului cu învelitoare din tablă. Pe aproximativ 50% s-a prăbuşit acoperişul dar fără a fi afectate spaţiile din interior decât într-o proporţie de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii precum şi obiecte de cult: icoane, veşminte, cărti etc. Cauza va fi stabilită ulterior”, a declarat maior Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

El a mai spus că pentru stingerea incendiului au fost mobilizaţi şapte ofiţeri, 89 de subofiţeri şi doi voluntari din Alba, 10 subofiţeri de la ISU Cluj, pompieri voluntari, salvamontişti, şi 10 ofiţeri şi subofiţeri de la IPJ Alba.

Comenteaza