Mitropolitul Andrei Andreicuţ sfinţeşte duminică o biserică în Mănăştur

Mitropolitul Andrei Andreicuţ sfinţeşte duminică o biserică în Mănăştur
Biserica ortodoxă din parohia "Duminica tuturor sfinţilor" din Mănăştur va fi sfinţită duminică chiar de mitropolitul Andrei Andreicuţ. Pentru slujbă Primăria a anunţat deja că va închide circulaţia automobilelor în zonă, în dimineaţa de duminică.


">

Biserica ce va fi sfinţită duminică este "una din cele mai impunătoare ca arhitectură, dar şi locaşul de rugăciune al uneia dintre cele mai active misionar parohii din oraş", după cum explică biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului. Slujba "de târnosire" a bisericii începe la ora 9 şi include, pe de-o parte, ritualul sfinţirii exteriorului bisericii şi procesiunea din jurul ei cu sfinte moaşte, urmat de sfinţirea unei mese. Slujba sfinţirii va fi urmată de la ora 10 de liturghia arhierească oficiată pe o esplanadă din faţa bisericii de mitropolitul Andrei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica a fost construită în nouă ani, începând din 2002. "Construcţia întregii Biserici s-a realizat prin contribuţia credincioşilor parohiei, care au fost și cei mai importanţi susţinători morali şi financiari, în sprijinul cărora s-au implicat jertfelnic sponsori şi donatori, alături de Ministerul Culturii şi Cultelor, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj", mai arată Arhiepiscopia.

 

Comenteaza