Mitropolitul Clujului va oficia o slujbă de pomenire a celor decedaţi în incendiul din clubul Colectiv

Mitropolitul Clujului va oficia o slujbă de pomenire a celor decedaţi în incendiul din clubul Colectiv
ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va oficia marţi seara o slujbă de pomenire a persoanelor decedate în urma incendiului din clubul bucureştean Colectiv.

Slujba va fi oficiată de la ora 19:30 pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane din Cluj, alături de Înaltpreasfințitul Andrei urmând să se afle studenții Facultății de Teologie Ortodoxă.

"În aceste clipe este de datoria noastră a tuturor să ne exprimăm solidaritatea și compasiunea în fața unei așa de mari suferințe, sprijinind moral și material pe cei încercați. De aceea, pentru a da expresie compasiunii părintești, dar și pentru a aduce o mângâiere sufletească familiilor celor care i-au pierdut pe cei dragi în incendiul de săptămâna trecută, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va săvârși o slujbă de pomenire pe toți cei care au murit", se arată într-un comunicat de presă remis marţi la prânz. 

În cursul zilei de luni, ÎPS Andrei a făcut un apel enoriaşilor, îndemnându-i să doneze sânge şi să strângă fonduri pentru a veni în sprijinul persoanelor rănite în incendiul de vineri seara, în care şi-au pierdut viaţa 32 de tineri, alţi aproximativ 130 fiind internaţi în mai multe spitale din Bucureşti.

Comenteaza