"Mogulul măştilor" din Hong Kong este clujean. După ce a vândut 48 de milioane de produse în 3 zile, plănuieşte deschiderea unei fabrici în România

"Mogulul măştilor" din Hong Kong este clujean. După ce a vândut 48 de milioane de produse în 3 zile, plănuieşte deschiderea unei fabrici în România
| Foto: Libertatea

Ovidiu Onea, un antreprenor clujean stabilit în Asia, a profitat de cererea uriaşă pentru echipamente de protecţie la nivel mondial şi a devenit, în doar 3 luni, un „mogul al măştilor”, aşa cum l-a numit The Guardian

Ovidiu Onea s-a mutat din Londra în Hong Kong în ianuarie 2014, unde a fost numit vicepreşedinte în cadrul băncii Citi. După doi ani şi jumătate şi-a deschis propria firmă de tehnologie de plată.

La finalul lunii ianuarie, a dorit să cumpere măşti de protecţie pentru cei 20 de angajaţi ai săi, dar găsirea acestora în Hong Kong a fost imposibilă. Clujeanul a realizat că e o oportunitate bună de afaceri şi a început să caute producători din întreaga lumea.

A vorbit cu afacerişti din Mexic, Turcia, Indonezia, Irlanda, dar toţi l-au refuzat. După 3 zile, Onea a găsit o firmă în Africa de Sud, care avea pe stoc 500.000 de măşti N95. Le-a cumpărat pe toate şi apoi le-a vândut imediat în Hong Kong.

"Directorul firmei din Africa de Sud m-a atenţionat că pot fi jefuit de hoţi, aşa că a trebuit să angajez o firmă de securitate care să asigure paza pe timpul transportului. După două săptămâni, măştile au ajuns în Hong Kong şi le-am vândut pe toate în 6 ore. Mi-am dat seama că aş fi vândut şi 5 milioane de măşti dacă aveam", a declarat Ovidiu Onea, antreprenorul clujean din Hong Kong.

A mai vândut apoi încă un milion de măşti N95 achiziţionate de la compania africană, dar marea lovitură a dat-o în luna martie. A găsit un producător chinez, care îi putea livra zeci de milioane de măşti simple de protecţie pe lună. A început să vândă în toată lumea, de la guvernul din Hong Kong la ţările din Europa. În total, a reuşit să vândă 48 de milioane de măşti în doar 3 luni de zile.

În luna aprilie, a cumpărat o linie de producţie pentru a fabrica singur măşti, iar până la sfârşitul anului vrea să deschidă o fabrică şi în România. A văzut că în România vor fi obligatorii măştile pentru copii când se va relua şcoala şi vrea să instaleze un utilaj de produs măşti şi în România. Clujeanul plănuieşte să producă în fabrică 60.000 de măşti pe zi, scrie libertatea.ro.

Comenteaza