Moldoveni prinși muncind la negru în Cluj. Angajatorul, ars la buzunar

Moldoveni prinși muncind la negru în Cluj. Angajatorul, ars la buzunar

Poliţiştii de Imigrări au depistat 3 bărbaţi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, care  munceau la negru în Cluj-Napoca.

"Străinii au intrat legal pe teritoriul  României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă. Aceștia au fost informați cu privire la condițiile care trebuie îndeplinite pentru a desfășura activități lucrative pe teritoriul țării noastre. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că angajatorul nu a solicitat avize de muncă sau detaşare pentru cetăţenii moldoveni, nerespectând, astfel, prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei", se arată într-un comunicat resmie presei. 

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Comenteaza