Momente spectaculoase la Zilele Clujului. Evenimentele continuă duminică - VIDEO, FOTO

Momente spectaculoase la Zilele Clujului. Evenimentele continuă duminică - VIDEO, FOTO
Primele trei zile ale sărbătorii oraşului au scos în stradă zeci de mii de clujeni.

Sâmbătă seara a fost rezervată unui eveniment devenit tradiție pentru Zilele Clujului, Gala Operelor Clujene. Academia de Muzică Gheorghe Dima a deschis "seara de muzică clasică" din Piața Unirii. Pe scenă a urat apoi orchestra reunită a celor două Opere, alături de soliștii Operei Naționale Române și a Operei Maghiare Cluj. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu Orchestra și Corul Filarmonicii de Stat Transilvania.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un spectaculor foc de artificii:

Duminică, 22 mai, este ultima zi a festivalului și se anunță la fel de plină, cu activități pentru fiecare.

În Piața Unirii, clujenii sunt invitați la un Regal Folcloric, unde vor urca pe scenă cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. Pe malul Someșului, de la ora 21:30, începe PARCURS URBAN, un eveniment aparte în cadrul căruia sfere luminoase vor fi lansate în apă, urmând să parcurgă cei 10 km ai Someșului prin Cluj. În Parcul Central, lângă Clădirea Casino, de la ora 17:00 va începe Turnirul Medieval.

Programul complet al Zilelor Clujului e disponibil pe www.zileleclujului.ro. Informații puteţi obţine şi de pe pagina de Facebook a festivalului, facebook.com/ZileleClujului.

Mii de clujeni, joi şi vineri la Zilele oraşului

Peste 2.500 de clujeni de toate vârstele au participat joi, 19 mai, la "Sânziana și Pepelea", piesa pusă în scenă de actorii Teatrului Național Cluj-Napoca, în aer liber. O premieră la Zilele Clujului, piesa de teatru a dat startul "cascadei" de activități, concerte și spectacole din programului ediției a 6-a a festivalului: peste 100 de evenimente în 25 de locații din centrul și din cartierele orașului au loc în aceste zile la Cluj.

Vineri, mai mult de 20.000 de oameni s-au bucurat de concertele din Piața Unirii, într-o atmosferă incredibilă. În deschiderea serii, elevii școlilor clujene au reușit împreună să doboare un record - cel mai mare dans sincron realizat în România! Mii de poze și filmări, deja publicate pe internet, atestă momentele memorabile trăite de participanți la Zilele Clujului.

Pe lângă "punctul zero" al evenimentelor, Piața Unirii, o multitudine de activități au loc pe str. M. Kogălniceanu, Str. Potaissa, în Parcul Central, Piața Muzeului, pe Cetățuie, în Mănăștur, la Cinema Mărăști ș.a.m.d. În total, în toate locațiile, peste 50.000 de clujeni și turiști au fost prezenți la Zilele Clujului în cea de a doua zi de festival.

Comenteaza