Monica Apostu, avocata Kiat în relaţia cu Primăria VIDEO

Monica Apostu, avocata Kiat în relaţia cu Primăria VIDEO
Soţia primarului Sorin Apostu, de profesie avocat, a încheiat contract cu firma Kiat Grup pentru a o reprezenta în relaţia cu alte societăţi şi cu Primăria Cluj-Napoca. Contractul între avocata Apostu şi Kiat s-a încheiat în perioda în care societatea a câştigat contractul pentru repararea străzilor din Cluj-Napoca. Procurorii susţin că Monica Apostu a primit haine din mall de la Liliana Călin, reprezentanta Kiat.

La debutul lunii martie 2010, Primăria municipiului Cluj Napoca a derulat licitaţia pentru realizarea proiectului ,,Reparaţie, întreţinere, construire a drumurilor şi proiectare pentru acestea, de pe raza municipiului Cluj Napoca". Printre societăţile înscrise la licitaţie (14 în total), s-a aflat şi S.C. Kiat Grup S.R.L. Bucureşti, reprezentată de Bekar Mustafa şi Călin Liliana., societate care finalmente a fost declarată câştigătoare.

Exact în aceeaşi perioadă, potrivit listingului telefonic al Monicăi Apostu, aceasta a avut numeroase contacte cu reprezentanţi ai societăţii Kiat Grup SRL, cabinetul de avocatură fiind chiar „angajat" să reprezinte interesele firmei în ce priveşte relaţia cu terţii, inclusiv cu Primăria municipiului Cluj Napoca.

La data de 14 mai 2010, comisia de licitaţie a dispus atribuirea contractului către Kiat, iar la data de 13 decembrie 2010, contractul a fost semnat de ambele părţi.

"Între foloasele primite de Sorin Apostu din partea reprezentanţilor societăţii Kiat a fost stabilită şi achitarea contravalorii unui bilet de avion pe ruta Bucureşti - Târgu Mureş, la data de 15 mai 2011, precum şi două nopţi de cazare în Bucureşti, la Hotel Marriot, toate în valoare de aproximativ 350 euro. De asemenea, la data de 9 octombrie 2011, reprezentanţii Kiat, prin persoana numitei Liliana Călin, au achitat contravaloarea cumpărăturilor realizate de Monica Apostu din magazine de îmbrăcăminte/încălţăminte din Iulius Mall Cluj Napoca, a cărora valoare nu este încă stabilită", se arată în motivarea hotărârii de arestare preventivă a lui Apostu. 

Comenteaza