Moții protestează la Cluj. „Batjocura la care suntem sistematic și cinic supuși trebuie să înceteze. Ne-a ajuns!”

Moții protestează la Cluj. „Batjocura la care suntem sistematic și cinic supuși trebuie să înceteze. Ne-a ajuns!”
| Foto: Facebook.com/irimie.popa

Locuitorii din Valea Arieșului vor protesta la Prefecturile din Alba și Cluj, în 14 mai, pentru a atrage atenția asupra stării Drumului Național 75, între Turda și Câmpeni.

Inițiator al petiției online: „Drumul dintre Turda și Câmpeni - o batjocură pentru Țara Moților, o insultă pentru moți și o mare rușine pentru România” Irimie Popa, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca,  a anunțat protestul pe rețelele de socializare.

„Protest la Prefectura Alba și la Prefectura Cluj. Noi, moții, locuitori ai Văii Arieșului, vineri, 14 mai 2021, la orele dimineții, cu plecare din Câmpeni, în coloană, cu mașinile, sătui de atâta uitare și batjocură, ne vom deplasa pentru a face o ”vizită” la Prefectura Alba, continuând, în aceeași zi, cu Prefectura Cluj.

Deplasarea noastră o vom realiza cu scopul de a atrage atenția asupra stării deplorabile în care au ajuns segmentele DN 75 de la Turda la Câmpeni, pe teritoriile celor două județe. Batjocura, la care suntem sistematic și cinic supuși, trebuie să înceteze! Ne-a ajuns!

Acest protest, dacă trebuie, va constitui numai o repetiție pentru o viitoare vizită la București, pe ruta Militari-Cotroceni-Ministerul Transporturilor. Suntem moți, suntem dârji și ne vom ține de cuvânt! Mulțumim tuturor celor care ați semnat, sau care veți semna petiția, români, maghiari, chiar și italieni, vouă care ați contribuit la cele aproape 3.500 de semnături, solidari cu o cauză comună.

Vă mulțumim pentru păsarea voastră și pentru sentimentul de frățietate și spiritul civic. Vă așteptăm, pe toți, să vă alăturați nouă, la Abrud, la Alba-Iulia, La Turda sau Cluj-Napoca. Împreună suntem puternici și vom învinge delăsarea, batjocura, sfidarea unora care ne-au despuiat munții de resurse transportate chiar pe DN 75 la vale, care se folosesc cu cinism de votul nostru la fiecare rundă de alegeri.

Protestul nostru este doar o repetiție pentru ceea ce va urma. Răbdarea noastră a ajuns la sfârșit! Veți afla, în zilele următoare, pe Facebook, detalii privind plecarea în ”vizită” la Alba-Iulia și la Cluj-Napoca”, a transmis Irimie Popa, pe pagina sa de socializare.

Comenteaza