Moții salvatori din Apuseni au emigrat. Zona accidentului e megatehnologizată: asfalt şi internet

Moții salvatori din Apuseni au emigrat. Zona accidentului e megatehnologizată: asfalt şi internet

Pe 20 ianuarie 2014 în Apuseni se prăbușea avionul sanitar pilotat de Adrian Iovan. Avionul n-a putut fi depistat. A fost găsit după ore de la prăbușire, de trei moţi din Trifești.  Pilotul Adrian Iovan murise, alături de studenta Aurelia Ion. Ceilalți au fost salvați, printre ei și doctorul Radu Zamfir, numit recent șef al Agenției Naționale de Transplant. 

Avionul fost găsit după ore de la prăbușire, de trei moţi din Trifești, Gheorghe Trif, Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu. Ultimii doi lucrează pentru o firmă din Arad și sunt plecați acum la muncă în străinătate, ca șoferi de TIR. Azi sunt în Anglia.

„Și eu, și Gheorghe Giurgiu lucrăm la același patron. Am plecat din cauză că nu mai aveam ce face acolo. Cu lemnul s-a terminat, cu animalele nu o scoteam la capăt. Știți de ce am plecat? Că se fură, domnule? Se fură toată țara! Mi-am luat toată familia, soția și cei trei copii, nu mai e nimeni acolo. A rămas doar căsuța, de care are grijă un fin! În câțiva ani, n-o să mai fie nimeni prin acele locuri, se duc toți moții la muncă în străinătate”, a spus Argentin Todea, care se pregătea să plece într-o cursă Germania – Franța – Anglia, citat de Libertatea.ro.

Locul accidentului a devenit, practic, megatehnologizat, semnalul de internet fiind astăzi excelent. Mergi pe asfalt, cu mașina, până pe la 1.300 de metri altitudine, la doar 500 de metri de locul accidentului aviatic.

Titlul de cetățean de onoare al județului Cluj nu le-a fost de ajutor cu nimic. Iar cei au făcut ei acum cinci ani, au făcut pentru că așa le era scris să facă: ”Azi, nu cred că mai se pierde nimeni acolo. Avem drum, aveam și eu semnal și internet, acasă”. Moții nu sunt mai cu moț degeaba. 

Articolul integral AICI!

Comenteaza