Munca la negru, în floare la Cluj. 17 persoane cercetate pentru angajarea de persoane la negru

Munca la negru, în floare la Cluj. 17 persoane cercetate pentru angajarea de persoane la negru
De la începutul anului şi până în prezent, în urma unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea muncii „la negru" coordonate de Poliţia clujeană în colaborare cu Inspecţia Muncii, au fost constatate circa 20 de infracţiuni.

În acest interval, echipele de control, formate din poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au efectuat controale la agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în diferite domenii.

Pentru neregulile constatate în urma verificărilor realizate, poliţiştii şi inspectorii de muncă au fost nevoiţi să aplice mai multe sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 21.000 de lei.

Astfel, s-au efectuat cercetări în 16 dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 17 persoane bănuite de comiterea a 18 infracţiuni de primire la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă. 

Printre firmele prinse pe picior greşit se numără o societate comercială din judeţul Mureş, cu obiect principal de activitate pază şi protecţie, care ar fi primit la muncă 17 persoane fără a le întocmi contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Poliţiştii clujeni continuă activităţile de combatere a muncii la negru, pentru a preveni permanentizarea şi repetabilitatea actelor de muncă nedeclarată cu consecinţe negative asupra bugetului de stat consolidat.

 

Comenteaza