Foto Muniție extrem de periculoasă și neexplodată găsită în peretele unei case la o demolare

Echipajul pirotehnic al ISU Bistriţa-Năsăud a intervenit, sâmbătă, în localitatea Mintiu, pentru asanarea unor elemente de muniţie găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare.

„La faţa locului, pirotehnicienii au descoperit 10 grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme. Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia”, a informat ISU Bistriţa-Năsăud.

Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi a autorităţilor locale din comuna Nimigea.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii bistriţeni recomandă cetăţenilor să respecte mai multe reguli şi măsuri de siguranţă, între acestea fiind anunţarea de urgenţă a organele competente prin apelarea numărului unic de urgenţă 112, muniţia descoperită să nu fie atinsă, lovită sau introdusă în foc şi să nu se arunce la fier vechi sau predată la societăţile colectoare muniţiile descoperite.

De asemenea, se recomandă ca muniţiile neexplodate să nu fie introduse în clădiri, încăperi sau locuinţe şi totodată focoasele sau elementele componente să nu fie demontate.

Comenteaza