Munții Apuseni, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa făcută de CNN

Munții Apuseni, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa făcută de CNN
| Foto: Alamy Stock Photo

Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România este reprezentată de zona Munților Apuseni.

În articolul CNN, Munții Apuseni au fost plasați pe locul 2 după Lofoten Islands din Norvegia.

Munții Apuseni au fost incluşi de CNN pe lista celor 17 obiective turistice din Europa care trebuie vizitate, ca cele mai frumoase locuri de pe continent. În judeţul Cluj se găsesc două din cele mai cunoscute zone turistice: Cascada Vălul Miresei şi Lacul de la Tarniţa.

„Parte din Carpaţii Occidentali din Transilvania, Apusenii sunt ideali pentru vacanţe de vară, cu temperaturi răcoroase şi trasee neaglomerate, cu pajişti antice, păduri virgine şi piscuri calcaroase”, scrie CNN.Munții Apuseni pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa, făcută de CNN

Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România este reprezentată de zona Munților Apuseni. Fauna, flora, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților completează seria de motive care-l descriu drept un loc pe care niciun turist nu ar trebui să-l rateze. Ghețarul de la Scărișoara, Poarta lui Ionele, Ghețarul Vârtop, Peștera Urșilor, Cascada „Vălul Miresei” sau Lacul Tarnița sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă.

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Munţii Apuseni  este  Gheţarul de la Scărişoara sau Uriaşul de Gheaţă. Acesta se găsește în Parcul Natural Apuseni, la distanţă de doi kilometri de Gârda de Sus. În anul 1938, peştera a fost declarată monument al naturii din România.

Aceasta are o lungime de 700 de metri, cu portalul înalt de 24 de metri şi o vechime de 3.800 de ani. Atracţiile Gheţarului din Scărişoara sunt: Sala Mare, Biserica şi o sală cu stalagmite de gheaţă.

În documentar mai sunt menționate Efes din Turcia, Avignon din Franța, Lisabona- Portugalia, Peninsula Dingle din Irlanda, Plovdiv – Bulgaria, Pompei din Italia, Atena- Grecia, Salzburg – Austria, Cairngorms- Scoția, Duseldorf – Germania, Groningen – Olanda, Wroclaw – Polonia, Bruges – Blegia, Henne Strand – Danemarca.

 

Comenteaza