Mutarea Nokia din Bochum în Jucu, într-o expoziţie vernisată azi la Fabrica de Pensule

Mutarea Nokia din Bochum în Jucu, într-o expoziţie vernisată azi la Fabrica de Pensule
O expoziţie care prezintă relocarea locurilor de muncă ale Nokia din Bochum (Germania) la Jucu, în apropiere de Cluj, este vernisată astăzi şi poate fi vizitată până duminică la galeria Plan B din Fabrica de Pensule.

Expoziţia "Following the Line of Arguments" este prezentată de Cathleen Schuster şi Marcel Dickhage şi poate fi vizitată între orele 16 şi 19.

Tema expoziţiei este relocarea locurilor de muncă ale firmei Nokia din oraşul german Bochum în apropierea oraşului Cluj-Napoca. Decizia a fost urmată de reacţii dure atât din partea foştilor angajaţi nemţi cât şi din partea autorităţilor germane din Germania. Cei doi artişti au stat o perioadă în Cluj pentru a urmări modul în care este construită fabrica de telefoane mobile din Jucu. Aceştia prezintă două filme în cadrul expoziţiei, care este compusă din materiale filmate, fotografie şi instalaţii. Unul dintre materialele video înfăţişează un tur în jurul fabricii Nokia de la Jucu, în vreme ce al doilea film lucrează cu înregistrări foto-video ale celor doi artişti şi cu materiale de arhivă.

Comenteaza