Muzeul de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca este GATA. Când va avea loc inaugurarea

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca este GATA. Când va avea loc inaugurarea
| Foto: Facebook.com/Muzeul Farmaciei Cluj - MNIT

Muzeul Farmaciei din municipiul Cluj-Napoca, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice, își redeschide porțile după o perioadă de renovare și extindere.

Locația din casa Hintz adăpostește peste 7000 de obiecte autentice, care spun povestea evoluției farmaciei și medicinei în Transilvania.

Stimați iubitori ai istoriei și patrimoniului cultural,

Cu mare bucurie, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă invită să participați la un eveniment deosebit: inaugurarea Muzeului Farmaciei, care va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 17:00, în inima orașului Cluj-Napoca.

Muzeul Farmaciei, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice, își redeschide porțile după o perioadă de renovare și extindere. Această oază de cunoaștere adăpostește peste 7000 de obiecte autentice, care spun povestea evoluției farmaciei și medicinei în Transilvania. Vă vom ghida prin galerii unde veți putea admira aparatură medicală veche și artefacte prețioase, ce reflectă atitudinea față de sănătate și boală de-a lungul secolelor.

Locația noastră, Casa Hintz, cu decoruri farmaceutice unice din secolul XVIII, reprezintă spațiul ideal pentru a explora acest segment fascinant al istoriei. Vă vom purta prin officina, sala unde se vindeau produsele, camera materialis, laboratorul și alte spații care reconstituie atmosfera unei farmacii tradiționale.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm și să sărbătorim împreună acest moment important din istoria muzeului și a orașului nostru”, au transmis reprezentanții Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

Comenteaza